+381607237853 akademija.purity@gmail.com

PRAVILNA NEGA NOKTIJU

Pravilna nega noktiju

 

Zdravi i negovani nokti su ukras naših ruku i nešto što drugi ljudi prvo primete na nama. Da bi nokti bili lepi i uredni nisu potrebne konstantne posete manikiru, već pravilna nega noktiju i da se odvoji malo vremena.

Redovno uklanjanje zanoktica je takođe potrebno kako bi vaši nokti bili negovani i lepi. To je najbolje da radite takozvanim potiskivačem zanoktica ka korenu nokta. Nikako ih nemojte seći makazicama. Prvo ih omekšajte tako što ćete napraviti kupku za nokte od tople vode, u koju ste nakapali nekoliko kapi limunovog soka, jer je poznato da limunska kiselina uklanja i razmeksava zanoktice. Zatim ih potiskujte ka korenu. Posle potiskivanja zanoktica, obavezno namazati ruke.

Izbegavajte nadogradnju ili lepljenje veštačkih noktiju, jer lepak koji se koristi u tom procesu dosta šteti noktima. Ukoliko ipak želite duže nokte na ovaj način, najbolje je raditi izlivanje gelom, jer to manje oštećuje nokte od lepljenja veštačkih.

Kada skidate lak sa noktiju, izbegavajte korišćenje skidača koji u sebi sadrži aceton, jer isušuje nokte. Umesto njega, koristite uljani skidač, koji noktima pruža dodatnu negu. Posle upotrebe skidača, obavezno oprati ruke i namazati kremom. Ukoliko ste pušač, nokti vam mogu požuteti i istanjiti se.

Nedostatak nekog hranljivog sastojka u organizmu se najčešće prvo primeti upravo na noktima. Bele mrljice, povijanje ka dole, neravna površina nokta, sve su to pokazatelji nedostatka vitamina A, C, E, folne kiseline i proteina. Postojeću ishranu obogatite gvožđem, kalijumom i cinkom. Grickajte suvo voće, konzumirajte ribu, plodove mora, razne dodatke kompleksa vitamina u vidu šumećih tableta.

Što se tiče turpijanja, dobro isturpijani nokti imaju manju mogućnost da ispucaju. Pravilno kod turpijanja je da se nokti uvek turpijaju u jednom smeru, nikako napred-nazad, jer ih tako izlažete krzanju. Koristite meke turpije kojima možete i ispolirati površinu nokta. Posle poliranja, nokte premažite nekom kremom koja u sebi sadrži vitamin E i cink.

Nemojte da sečete nokte prečesto, osim ukoliko vam se krzaju. Da biste izbegli urastanje noktiju, secite ih ravno, ne zaobljavajte ih previše, nego samo onoliko koliko je dovoljno da ivice ne budu previše oštre. Ukoliko imate mekše nokte, koristite posebne makazice koje se kupuju u parfimerijama. Kada perete i ribate, koristite rukavice koje će vam zaštititi nokte.

POSTUPAK SPA MANIKIRA - studenti druge godine smera Estetičar - Kozmetičar

Pravilna nega noktiju

VIDI OVDE

SVE O 4D NADOGRADNJI TREPAVICA

nadogradnja trepavica

VIDI OVDE