+381607237853 akademija.purity@gmail.com

POTRAGA ZA BEZBEDNIM PUDERIMA - praktična nastava, studenti druge godine, smer Estetičar-kozmetičar

Potraga za bezbednim puderima

POTRAGA ZA BEZBEDNIM PUDERIMA. Praktična nastava studenata druge godine smera Estetičar-kozmetičar održala se u različitim lokacijama u gradu kao potraga za bezbednim puderima. Odredišta studenata na čelu sa profesorkom Ivanom Stanojević bile su različite parfimerije poput Lili parfimerije, DM, Sephora  i Jasmin parfimerija. Njihov cilj bio je da pronađu tečne pudere za lice koji su bezbedni za korišćenje. Za svaki tip kože odgovara različita vrsta pudera. Svakako, za bilo koji tip kože da kupujemo tečni puder bitno je da on ne zapušava pore i ne izaziva pojavu akni i drugih nepravilnosti na koži. Ne bi trebalo kupovati tečne pudere koji u sebi imaju sastojke kao što su: Imidazolidinil urea – ubrzavaju pojavu dermatitisa, diazolidinil urea – izaziva iritacije i osip na koži, talk – asbestna vlakna koja sadrži se dovode u vezu sa razvijanjem mezotelioma, mineralna ulja – zatvaraju pore i koža samim tim ne diše. Neke vrste pudera su namanjene za svakodnevno nošenje, neke za samo par sati nošenja, neke za televiziju i kameru a neke za pozorište. Veoma je važno razgraničiti za koju priliku nam je potreban koji puder kako ne bi preopteretili kožu nepotrebnim lošim sastojcima pudera. Za svakodnevno korišćenje najbolje je nanositi BB kremu koja će ujednačiti ten a sitne nedostatke i podočnjake pokriti korektorom. Za Više informacija o smeru ESTETIČAR – KOZMETIČAR pogledajte OVDE

Nanošenje pudera je jedan od od prvih koraka u šminkanju. To je osnova na koju nanosimo ostatak šminke zbog čega je bitno da puder bude kvalitetan i usklađen sa tipom kože i nijansom tena. Svrha samog pudera je da sakrije sitne nedostatke na koži, ujednači i zaštiti ten od štetnih sunčevih zraka i ostalih spoljnih uticaja.

Dakle, izbor najboljeg pudera za potrebe vaše kože je veoma važan, ali ni najbolja šminka neće imati efekta ukoliko ne pripremite svoje lice za nanošenje iste. Pre nanošenja pudera neophodno je dobro očistiti lice i naneti odgovarajuću kremu. Sredstvo za čišćenje lica će odstraniti tragove nečistoća, masnoća i prethodne šminke, a krema koja odgovara vašoj koži  pripremiće lice za puder na najbolji mogući način. Vodite računa da je suvoj koži potrebna odgovarajuća hidratantna krema, a masnoj ne samo matirajuća, već i ona koja kontroliše lučenje masnoće. Ako pripremite lice na ovaj način, sigurno ćete izvući maksimum od pudera koji koristite.