Select Page

POGLEDAJTE ŠTA UČIMO NA PETOM PREDAVANJU NA KURSU MANIKIR, ESTETSKI PEDIKIR I DEPILACIJA

Na petom času kursa za manikir, estetski pedikir i depilacija polaznici utvrđuju stečeno znanje o manikiru i pedikiru koje su stekli do sada. S obzirom da nemaju iskustva, od profesora traže odgovor na sva pitanja koja im nisu jasna i šta raditi u nepredviđenim situacijama npr – posekotina, krvarenja, gljivica, oboljenja i infekcija.

Takođe, vežbali smo uredno lakiranje noktiju na nogama i rukama.

Više o kursu manikira, estetskog pedikira i depilacije pogledajte OVDE

Ovi predmeti se takođe izučavaju na studijskom programu ESTETIČAR-KOZMETIČAR a više informacija možete pogledati OVDE

Savršen pedikir u kućnoj varijanti

Svoja stopala možete negovati i kod kuće, a sve što vam je potrebno su malo volje i truda ne bi li ste uspešno sproveli nekoliko trikova za savršen pedikir.

Priuštite negu svojim stopalima i uradite pedikir kod kuće. Ukoliko ste baš ovih dana planirali da odete do kozmetičkog salona ne bi li ste priuštili sebi jedan lep tretman, razmislite još jedanput pre nego što se uputite tamo jer to isto možete uraditi sami, u svom domu. Sve što vam je potrebno kako biste svoja stopala pripremili za leto je nekoliko koraka koje treba da sledite. Rezultati će biti iznenađujući.

Korak 1: skinite lak s noktiju

 

Negu stopala započnite uklanjanjem prljavština. Najpre uklonite postojeći lak s noktiju. Najbolji način da to učinite je pomoću uljanog acetona jer je zdraviji za nokte. Potom operite stopala i uklonite sve eventualne nečistoće.

Korak 2: napravite kupku za stopala

U plastični lavor sipajte mlaku ili toplu vodu. Dodajte sredstva koja će omekšati vašu kožu na stopalima. To može da bude nežna kupka za kupanje, morska so, mirisne soli ili eterična ulja. Kada sve to pripremite, ubacite noge i držite ih u lavoru minimalno 15 minuta.

Korak 3: uklonite zadebljalu kožu

Kada vam stopala dovoljno omekšaju, uzmite kamen za pete ili turpiju za odstranjivanje zadebljale kože. Potom dobro izribajte pete i eventualno ostale delove stopala na kojima se pojavila zadebljala koža. Izbegavajte to da radite pomoću žileta ili sličnih stvari jer ćete tako napraviti više štete nego koristi. Kamen ili turpija su sasvim dovoljni.

Korak 4: sredite nokte

Najpre uklonite zanoktice. To vam neće biti problem jer će koža omekšati od vode, pa će ceo proces biti mnogo lakši. Nakon toga odrežite nokte, isturpijajte ih i očistite od eventualnih prljavština.

Korak 5: završni piling i masaža

Nakon što uradite sve navedeno, stavite novu vodu u lavor, dobro operite noge, a bilo bi jako dobro i da napravite piling stopala. Kada sve to uradite, osušite stopala mekim peškirom, a potom namažite hranljivu kremu na stopala i pustite je da upije.

Korak 6: lakiranje noktiju

Nakon što krema upije, možete prionuti na lakiranje noktiju. Kako biste to što bolje izveli, kupite sunđere za razdvajanje prstiju. To će vam olakšati posao. Najpre nanesite bezbojni zaštitni lak na nokte, a potom boju koju želite. Na taj način ćete izbeći žute nokte kada budete skidali lak.