Select Page

POGLEDAJTE STA UCIMO NA OSMOM CASU KURSA TEHNIKE SMINKANJA LICA

Sta ucimo

POGLEDAJTE STA UCIMO NA OSMOM CASU NA KURSU TEHNIKE SMINKANJA LICA

Sta ucimo na osmom času. Devojke dobijaju fotografiju sa PANDA tehnikom. Zašto fotografiju? Zato što će u budućnosti morati da znaju da “pročitaju” sliku koju će im doneti klijent.
Profesorka pomaže u rešavanju problema, detaljno objašnjavajući gde se i kako koja senka pozicionira. Polaznice međusobno rade.
Više informacija o kursu scenske šminke možete pogledati OVDE

Naučite “smokey eyes” tehniku šminkanja očiju

Iako se čini da je ova tehnika šminkanja očiju komplikovana, uz malo vežbe lako ćete je savladati. Pratite naše savete.

– Nanesite podlogu na lice. S obzirom da ćete koristiti tamnu senku koja će se rasipati po licu ispod očiju, na taj deo nemojte još staviti podlogu. Ili podlogu stavite na celo lice, pa ga zaštitite maramicom zalepljenom sa malo selotejpa.

 

– Na celi kapak nanesite podlogu ili senku boje kože.

– Crnim tušem ili olovkom nacrtajte kapke što bliže liniji trepavica. Ublažite crtu posebnim sunđerčićem na olovci ili običnim štapićem za uši.

 

– Nanesite crnu senku po gornjem kapku. Više naglasite spoljašnju ivicu očiju i pregib kapka. Crnu senku nanesite i na spoljašnju ivicu donjeg kapka. Štapićem za uši ublažite ivice senke.

 

– Nanesite “glavnu” senku (boja vašeg “smokey eyesa”). Odaberite lepu smeđu nijansu, sivu (srebrnu), ljubičastu, tamno plavu, tamno zelenu… Senku nanesite na celi kapak, krenite od linije trepavica prema pregibu kapka. Pratite liniju oka, nanešena senka bi trebalo biti ovalnog oblika. Senku nanesite i na donji kapak.

 

– Čistom četkicom ili aplikatorom (ili sa malo senke boje kože, ili senke koja vuče na belo) ublažite ivicu tamne senke i na gornjem i donjem kapku. Cilj je postići postupan prelaz iz tamne boje u svetlu. Svetlu senku ili highlighter možete naneti na unutrašnu ivicu oka. Pripazite i da na donjem kapku ne nanesete previše senke, odnosno da crta senke ne bude preširoka, jer ćete u suprotnom postići takozvani izgled rakuna.

 

– Četkicom za puder ili vaticom uklonite višak senke ispod očiju i sa obraza (ili sklonite zalepljenu maramicu), popravite korektor i puder.

 

– Trepavice namažite crnom maskarom. Nabavite što crnju maskaru i nanesite bar dva ili tri sloja i na gornjem i donjem kapku.

 

– Proverite šminku i popravite moguće nedostatke. Nemojte zaboraviti, ako ste naglasak stavili na oči, usne moraju biti diskretno našminkane.