Select Page

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA PRVI ČAS NA KURSU ZA PROFESIONALNE MASERE

Za profesionalne masere

Počeo je novi kurs za profesionalne masere  na Akademiji “Purity”. Nakon teorijskog predavanja – istorija i podela masaže kao i kontraindikacije, polaznici su praktično primenjivali prva stečena znanja pod vođstvom profesora Ivane Stanojević. Atmosferu sa časa možete videti na priloženim slikama. 

Oslobodite se bola: Pravilna masaža leđa u 7 koraka

Bolovi u leđima najčešće se javljaju kao posledica previše sedenja i manjka fizičke aktivnosti, teškog fizičkog rada, kao i viška kilograma.Svakodnevna masaža leđa ima neverovatan učinak na celo telo.

Masaža je najzdravija je ako se radi pod vodom, ali možete da se izmasirate i posle kupanja.

Rame – Prvo obuhvatite desno rame desnom rukom. Kružnim pokretima lagano se masirajte prema vratu prateći prirodnu liniju tela, pa se vraćajte prema ramenu. Ponovite ovo najmanje tri puta, a svaki put pojačajte pritisak. Zatim to učinite i sa levim ramenom.

Vrat – Dobro izmasirajte koren vrata s obe ruke. Idite prema vrhu glave, zatim se vratite na leđa, na najnižu tačku koju možete da dohvatite.

Ruke – Desnom rukom masirajte levo rame prema leđima, vratite se prema napred, sve do grudi. Ponovite ovo i s levom rukom.

Bol – Zadržite se na mestima gde osetite bol. Izgnječite ruke čitavom dužinom, od šaka prema ramenima.

Krema – Ako se masirate posle kupanja, obavezno utrljavajte istovremeno i kremu.