+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Plazma pen

Plazma pen

Plazma pen, odnosno tretman kože plazma penom se obavlja radi pokretanja regenerativnih procesa u ćelijama kože. Plazma pen koristi plazmu, jonizujući gas koji se sastoji od jona, elektrona i neutralnih čestica molekula. Interakcijom elektrona, odnosno transformacijom kinetičke energije elektrona, stvara se toplota čijim usmeravanjem na tkivo se pokreću regenerativni procesi u ćelijama kože. Zavisno od intenziteta usmerene energije, dobijaju se i različiti efekti tretmana Plazma penom.

Tretman Plazma Pen aparatom je trenutno najinovativniji, neinvazivni tretman za zatezanje i podmlađivanje, koji je efikasan u korekciji bora i ne zahteva upotrebu igala.

Starenjem kože smanjuje se procenat vode u njoj i dolazi do promena u odnosu između elastičnih i kolagenih vlakana. Slobodni radikali, oštećenja nastala usled UV zračenja, zemljina teža, pokretanje mimičkih mišića lica – samo su neki od faktora zbog kojih se starenjem neminovno pojavljuju nove i produbljuju postojeće bore. Plazma Pen je izuzetan aparat namenjen svim tipovima kože, nezavisno od starosne dobi, koji poboljšava Vaš izgled. Koristi se za: smanjenje dubine bora, posvetljavanje pigmentnih fleka, postepeno uklanjanje tetovaža, tretman opuštenih kapaka i kesica ispod očiju.

Uređaj ima tanku elektrodu koja na udaljenosti 1-2mm od kože generiše tzv. „Plazma blic“- mali, kratkotrajni električni luk visokog napona čije pražnjenje jonizuje čestice vazduha. Jonizovan gas se smatra četvrtim agregatnim stanjem, stanjem plazme (otuda I ime). Nastalim plazma snopom (elektroni, joni) koji je izuzetno malog prečnika (< 0.1mm), bez direktnog kontakta sa kožom moguće je precizno tretirati fine promene na koži. Pomenuti snop procesom elektrokarboksilacije stvara tačkaste mikro opekotine (veličine 0.06mm, dubine oko 0,05mm). Stvaranjem mikro povreda pokreću se regenerativni procesi na tretiranom polju.

U proceduri se koristi topikalni anestetik, pri čemu je ona minimalno bolna. Klijent je potpuno funkcionalan odmah posle tretmana, mada obavezno treba da poštuje uputstva o naknadnoj nezi (primena antiseptika nekoliko dana nakon intervencije). Lokalni otok koji prolazi nakon par dana je vrlo verovatan, tako da klijent dobija uputstva vezana i za ovu situaciju. Upotreba dekorativne kozmetike moguća je već nakon 48 sati. Krastice polako otpadaju za 5-7 dana i nikako ih klijent ne sme sam uklanjati. Period oporavka nakon svake sesije je 3-10 dana, što zavisi od težine problema koji se rešava, od individualne preosetljivosti klijenta, kao i od intenziteta voltažnog luka kojim je rađen tretman. Izlaganje suncu se ne preporučuje čak 3 meseca nakon tretmana, tako da je preporuka da se on svakako radi u zimskim mesecima.

Prijavite se za radionice u APRILU 2019 na akademiji Purity

KLIKNI OVDE

PLAZMA PEN - rejuvenacija 21. veka

KLIKNI OVDE