+381607237853 akademija.purity@gmail.com

PLAVA KOSA BEZ ŽUTOG PIGMENTA - kako do plave kose bez žutog odsjaja

Plava kosa bez žutog pigmenta

Plava kosa bez žutog pigmenta se dobija pravilnim korišćenjem farbi i preliva. Farbe imaju svoju nijansu i svoj ton. Nijansa označava dubinu boje, odnosno koliko je boja svetla ili tamna, dok ton označava odsjaj koji farba u sebi sadrži. Nijansa je obeležena prvim brojem, dok su odsjaji obeleženi brojem iza tačke.
Na primer, farba ima oznaku 9.1 – devetka u ovoj oznaci označavaće svetloplavu nijansu, a .1 pepeljasti odsjaj.
Nijanse plavih boja za kosu:
6 – tamno plava
7 – srednje plava
8 – svetlo plava
9, 10, 11, 12 se kod svakog proizvođača drugačije obeležavaju, u pitanju su najsvetlije plave, specijalno plave, extra svetlo plava i sl.
 
Plava kosa bez žutog pigmenta:
Farbe pod brojem 6, iako nazvane plavom, to zapravo nisu. One za oko spadaju u srednje smeđe nijanse. Ukoliko želite tamnije prirodno plavu kosu – krenite od broja 8 .Odsjaj farbe je ključan kada farbate kosu u plavo, od njega zavisi da li će vam boja biti žuta, pepeljasta, bela, bež ili bisernog tona.
0 – prirodan
1 – pepeljast
2 – violet
3 – zlatan
4 – bakarni
5 – crveni
6 – mahagoni
7 – duvan
8 – biserni
9 – bež
 
Plava kosa bez žutog pigmenta:
Ako imate prirodni crveni odsjaj, vaša bitka je najteža. Birajte tonove iz zelenog spektra, odnosno pepeljaste, ili duboko pepeljaste, primera radi, biće 12.1 ili 12.11. Ukoliko vaš crveni pigment nije jako izražen, ali opet imate problema sa izvlačenjem boje, pokušajte sa mešanjem prirodnog i pepeljastog tona, primera radi – 12.01. Ukoliko imate onog riđeg tona, tona boje rđe, vaš odsjaj je violet. Ukoliko vam je problem žutilo, vaš odsjaj je iz plavog spektra, često nazvan – biserni.
Vrlo često proizvođači mešaju odsjaje radi veće efektivnosti i pokrivenosti najrazličitijih problema toniranja.Svaka farbana kosa zahteva jaku negu. Plava kosa je u tome, pored crvene, šampion. Veoma je jaka, hidrogeni koji se uz njih koriste su agresivni, a neretko se pribegava i
blanšu.
 
Plava kosa bez žutog pigmenta:
Preporučujemo da obavezno uvedete tretman dubinske hidratacije. Dužinu ne farbajte svaki put, dovoljno je jednom u par meseci napraviti preliv i osvežiti ton. Farbanje jakom farbom i jakim hidrogenom iznova i iznova će, bez izuzetka, sigurno uništiti vašu kosu.
Izbegavajte feniranje i peglanje na najvišoj temperaturi, umesto toga napravite neku zaštitnu frizuru. Koristite preparate u raznim oblicima koji će vašu kosu zaštiti od spoljašnjih uticaja.
Takođe, obratite pažnju na izbor adekvatnog šampona i pažljivo češljajte kosu, da bi se manje kidala.

 

ZNATE LI DA FRIZERI NAJLAKŠE DOBIJAJU POSAO?

DSCN7074

POSTANI FRIZER

NAUČI PROFESIONALNO FARBANJE

Snapshot - 107

OVDE