Select Page

Bilo nam je zadovoljstvo da na poziv internacionalne TV mreže FOX uradimo jedan ovako zanimljiv projekat koji je za cilj imao promociju nove sezone popularne serije “Okružen mrtvima”. Pogledajte u ovom abumu o kakvim je radovima reč i ostavite u komentarima vaše utiske na našoj FACEBOOK stranici.

Okružen mrtvima

Okružen mrtvima je američka post-apokaliptična televizijska horor drama čiji tvorac je Frenk Darabont. Serija je bazirana na istoimenom stripu Roberta Kirkmana, Tonija Mura i Čarlija Adlarda. Glavni lik je šerif Rik Grajms koga glumi Endru Linkoln. Rik se budi iz kome i shvati da je zarobljen u post-apokaliptičnom svetu ispunjenom zombijima. On pokušava da pronađe svoju porodicu i usput nalazi mnoge druge preživele. Serija je premijerno prikazana 30. oktobra 2010. godine na kablovskom kanalu AMC. Do sad je snimljeno pet sezona serije.

Uopšteno o seriji

Bazirana na istoimenom stripu, serija Okružen mrtvima nam prikazuje priču male grupe ljudi koji žive u vremenu posle zombi apokalipse. Radnja prve sezone se uglavnom dešava u urbanom delu, a druga, treća i četvrta sezona u seoskim delovima Džordžije. Radnja serije se fokusira uglavnom na problemima i dilemama sa kojima se grupa sreće dok se bore da zadrže svoju ljudskost i zdrav razum tokom svakodnevnih izazova u neopraštajućem svetu koji uključuje borbu sa zombijima, česte smrti i sukobe sa drugim preživelima.

Produkcija

Razvoj

20. januara 2010. godine, televizija AMC je objavila da je naručila snimanje prve epizode serije Okružen mrtvima. Čitava sezona je kasnije naručena samo na osnovu kvaliteta izvornog materijala i prisustva kreatora i režisera serije Frenka Darabonta. Snimanje je počelo 15. maja 2010. godine u Atlanti. Produkcija druge sezone je počela u februaru 2011. godine.

Muzika

Kompozitor Ber Mekriri je dobio posao komponovanja muzike. On je izjavio da je muzička tema serije bazirana na njegovom viđenju produkcijskog dizajna uvodne špice serije. Umesto komponovanja dugačke muzičke teme serije, kao što je radio na prethodnim projektima, odlučio se da koristi jednostavan ponavljajući motiv odsviran na žičanim instrumentima.

Šminka i protetika

Greg Nikotero je producent i glavni i odgovorni u odeljenju za šminku i protetiku. Svaki statista prolazi kroz „zombi školu“ i uči kako da se ponaša kao zombi.

Marketing

Serija je bila premijerno prikazana u 120 zemalja istovremeno. Kao deo promotivne kampanje, AMC i FOX su organizovali „zombi invazije“ u 26 velikih gradova.

Nagrade i nominacije

Serija Okružen mrtvima je bila nominovana za najbolju novu seriju u izboru Udruženja pisaca Amerike. Nominovana je za najbolju televizijsku dramu na 68. dodeli Zlatnih Globusa. Imenovana je za jednu od najboljih deset televizijskih serija u 2010. godini od strane Američkog filmskog instituta.