Select Page

Održavanje četkica za šminkanje

Održavanje četkica za šminkanje

Oduvek smo se pitale odakle nam bubuljice, a vodile smo računa u ishrani i nismo u pms-u…odgovor na to pitanje je, najverovatnije, od prljavih četkica.

Dok na lice nanosimo puder i ostalu šminku, prljavim četkicama, zapravo nanosimo bakterije koje su nastale i razmnožile se na dlakama četkica koje koistimo u svakodnevnom šminkanju. Na dlakama četkica koje nisu oprane, ostaju, ne samo bakterije, nego i ćelije mrtve kože, grinje, ostaci šminke od prethodnog šminkanja…Upotrebom takvog pribora za šminkanje iznova i iznova iz dana u dan, lice dovodimo u takozvanu zonu stresa. Zona stresa na licu koje obasipate slojevima bakterija i ostalim mikroorganizmima koja utiču na oboljenja kože lica, usporava se proizvodnja kolagena i elastina, pa se samim tim pospešuje i pojava bora, lice gubi sjaj i lep mladalački izgled, a sama koža lica izgleda istrošeno i staro. Da bi ste sve ovo izbegli, neophodno je poštovati određena pravila u održavanju pribora za šminkanje.

Prvo i osnovno pravilo je da četkice ne držimo u kupatilu gd je povećana vlažnost, samim tim i idealno mesto za razmnožavanje bakterija i ostalih mikroorganizama. Sledeće osnovno pravilo jeste da se četkice peru posle svake upotrebe, odnosno, sve četkice kojima se nanose tečni puder, korektor posle svake upotrebe, a ostale četkice na svaka dva do tri dana.

Svekodnevica nosi sa sobom određenu dozu užurbanosti. Samim tim, i da hoćemo, ne stižemo da svoje četkice peremo onoliko često koliko je to zapravo potrebno. Postoji rešenje i za to. Na tržištu postoji mnogo brendova koji se bave prodajom četkica za šminkanje i svaki od tih brendova u svojoj ponudi ima i takozvana sredstva za „pranje“ četkica. Ta sredstva za „pranje“ četkica su instant rešenje, ali i ono nam mnogo znači. Ove tečnosti će ukloniti višak proizvoda, bakterija, grinja, i ostalih mikroorganizama sa četkice, kao i ćelije mrtve kože sa dlaka četkica.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

kako nastaju akne

POGLEDAJTE VIŠE O LASERIMA U DERMATOLOGIJI

laseri u dermatologiji