+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Novi trend - Konturisanje kose

Konturisanje kose

Novi trend – Konturisanje kose.Kada je stilizovanje frizura u pitanju, na tom polju se neprestano stvaraju novi trendovi a da toga niste ni svesni. Iz raznih delova sveta nam dolaze razne ideje koje za cilj imaju što bolji izgled. Dobro nam je poznato konturisanje lica koje daje definiciju lica ali novi trend koji je sve više popularniji je konturisanje kose bojom za kosu. Postepeno posvetljivinje ili poznati highlighting istaći će vaše konture lice jer stvara utisak senke.

Konturisanje kose-novi trend.Plavi pramenovi se spuštaju uz čelo do dužine brade kreirajući iluziju širine a pri vrhu glave se nalaze tamniji delove koji minimiziraju dužinu lica. Ovaj način farbanja podseća i na balayage tehniku ali je ovo ipak nešto naprednije. Konturisanje kose će najbolje istaći vaše lice i naglasiće vašu definiciju. Ukoliko želite da lepo istaknete vaše crte lica onda je ova tehnika farbanja pravi izbor za vas jer ćete se sigurno osećati ženstveno i atraktivno.
Više o kursu za PROFESIONALNOG FRIZERA klikom OVDE

Osim standardnih 6%, 9% i 12% postoje i druge vrste hidrogena koje služe za fino nijansiranje, prelive, pramenove i blanš. Ono što je vama potrebno da znate je da je 3% hidrogen odličan za prelive koji služe za osvežavanje boje pramenova, ili za tamne prelive koji služe za obnavljanje boje. 6% hidrogen pogodan je za sve vrste farbanja i ne menja nijansu kose. 9% se koristi kod zahtevnijih izvlačenja boje, plave ili iz tamnije u svetliju. 12% se uglavnom koristi kod farbanja u najsvetlije plave nijanse. Hidrogen od 12% ima najveću tendenciju da ošteti kosu tako da je poželjno izbegavati njegovu čestu upotrebu. Boje se sa hidrogenom mešaju u različitim odnosima 1:1 1:1,5 ili kod plavih čak 1:2. Uputstvo za mešanje ćete naći na kutiji vaše farbe.

Ako zelite da naucite sve o nezi kose, obratite se nasem strucnom timu na Akademiji Purity.