Select Page

NOVA GENERACIJA NA AKADEMIJI PURITY 2015/16

Nova generacija studenata

01. oktobra 2015 u 9h ujutro počela je nastava.Jos jedna u nizu nova generacija studenata na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity. Studenti druge i treće godine priredili su iznenadjenje prvoj godini, poželevši im uspehe u radu i deleći sa njima svoja iskustva sa Akademije Purity.

Profesori, zaposleni i uprava Akademije svim svojim studentima želi srećan i uspešan početak školovanja.

Student

Student (od lat. studēre — „stremiti (nečemu), interesovati se (za nešto)“) je osoba koja pohađa ustanovu višeg obrazovanja, obično fakultet ili institut u okviru nekog univerziteta, sa ciljem sticanja višeg ili visokog obrazovanja.

Studenti prve godine fakulteta ili više škole se nazivaju brucošima, a studenti koji su odslušali sve studijske predmete, ali ne i položili, apsolventima. Studenti koji su upravo položili posljednji ispit, i kojima je za svršetak studija ostao samo diplomski ispit, nazivaju se diplomcima.

Studijski programi koji su najpopularniji na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity su:

Estetičar-kozmetičar dvogodišnje i trogodišnje studije

Nakon druge godine dobija se sertifikat Akademije za estetiku i kozmetologiju i diploma Koledža za medicinsku kozmetiku. Nakon treće godine dobija se bachelor diploma američkog York univerziteta

Esteticar kozmeticar je najsveobuhvatnije zanimanje u oblasti nege lepote i očuvanja zdravlja. Za ovo zanimanje vlada najveće interesovanje jer kozmetička industrija trenutno zauzima treće mesto po obrtu kapitala u svetu i najisplativije je zanimanje kako za devojke i žene, tako i za muškarce. Danas u Srbiji i u ex jugoslovenskim zemljama gotovo da ne postoje nezaposleni estetičari-kozmetičari. Ovaj smer obuhvata svih dvadeset elemenata nege lepote. To su kozmetički tretmani lica, specijalni tretmani lica, nanotehnološki tretmani lica, manikir, nadogradnju noktiju, estetski pedikir, medicinski pedikir, negu kose, stilizovanje frizura, tehnike šminkanja, scensku šminku, trajnu šminku, masažu, depilaciju, epilaciju, tretmane mršavljenja, fitness, lekovito bilje, akupunkturu u kozmetici i antistres metode. Dvadeset elemenata nege lepote učiniće vas najkonkuretnijim stručnjakom u Vašoj geografskoj regiji. Spojem medicine, umetnosti, zanata i mnoštva praktične nastave koju Vam Akademija obezbedjuje, bićete sigurni u sebe i svoje znanje, vladaćete tržištem. Bavićete se lepim zanimanjem, bićete okruženi lepotom i dobrim i pozitivnim ljudima, što će Vam pomoći da vrlo brzo ostvarite odličnu poslovnu karijeru i zarađujete vise od drugih. Akademija će Vam u tome pomoći na svaki mogući način.

Makeup Umetnik i Master Makeup umetnik

Nakon druge godine stiče se diploma Koledža za medicinsku kozmetiku. Nakon treće godine dobija se bachelor diploma američkog York univerziteta

Makeup Umetnik i Master Makeup Umetnik

Dvogodisnje i trogodišnje studije makeup umetnosti, organizovane su po evropskim i američkim standardima. Cilj nam je da studenti još tokom studija steknu legitimitet kao umetnici početnici ali i poznanstva u javnosti. Većina njih tokom studija bude pozivana da samostalno radi na raznim modnim dešavanjima. Make up umetnost doživljava veliki uspon i pruža mogućnost za veliku karijeru. Akademija svojim odličnim nastavnim kadrom, besplatnim materijalima za rad i fantastičnim kontaktima u javnom životu svojim studentima već više godina uspeva da obezbedi značajnu karijeru.

U prvoj godini na praktičnoj nastavi rade se male revije, mali editorijali i tutorijali, mali javni nastupi, a u drugoj godini u praktičnu nastavu se uključuju veće revije kao što je Fashion week u Beogradu, Fashion week u Nišu, veći javni nastupi, rad na snimanju serija i filmova, rad na snimanju televizijskih emisija, šminkanje za pozorišne predstave i slično.

Wellness i spa terapeut

Dvogodišnje i trogodišnje studije-Nakon druge godine dobija se sertifikat Akademije za estetiku i kozmetologiju i diploma Koledža za medicinsku kozmetiku. Nakon treće godine dobija se bachelor diploma američkog York univerziteta

Wellness i spa terapeut Jedinstven smer na prostorima jugoistočne Evrope, wellness i spa terapeut daje mogućnost da naučite da pružate klijentima potpunu dobrobit, vitalnost, harmoniju, lepotu. Zdrav život, kome svi težimo, nije nešto što se slučajno dogadja, već se moramo posvetiti ostvarenju tog cilja. Telo je jedino ono materijalno, što svaki čovek sigurno poseduje do kraja života. Zato klijenti nastoje da telo očuvaju zdravim. Wellness i spa terapeut upravo pruža klijentima tu uslugu, koja je zapravo gotovo najvažnija od svih usluga u oblasti estetike i kozmetologije  i zato ćete sigurno biti veoma traženi. Turizam kao privredna grana, koji se razvija brzo na području svih zemalja bivše Jugoslavije, godišnje traži preko 5000 stručnjaka. Vi, nakon što završite ovaj smer, možete raditi u svim oblastima wellness-a i spa ali i rukovoditi ovakvim centrima, centrima za negu lepote tela, velikim aqua parkovima, banjama i sličnim ustanovama. Praktična nastava na ovom smeru održava se na samoj Akademiji u okviru koje posluje wellness i spa centar. Isto tako studenti imaju nastavu u bolnicama, banjama i drugim značajnim wellness i spa centrima u Srbiji.

Nakon položenih svih predmeta na ovom smeru, stiče se zvanje wellness i spa terapeut od američkog York Univerziteta a kojeg za Evropu predstavlja Akademija za estetiku i kozmetologiju Purity, po zvaničnoj licenci i odobrenju York Univerziteta.