Select Page

NIJANSIRANJE CRVENE KOSE - promena boje u korenu i preliv

Nijansiranje crvene kose

Na današnjem modelu smo radili nijansiranje crvene kose. Prethodna boja je bila vatreno crvena i blizu narandžaste boje. Takođe, dlaka je bila poprilično oštećena a frizura je zahtevala ponovno oblikovanje. Za dame sa crvenom kosom je oduvek važilo pravilo da su vatrenog temperamenta. Eto prvog odgovora na pitanje – kome će stajati crvena boja kose. Pre samog odlučivanja na farbanje u crveno stručnjak treba da proceni dali će vaša nova boja kose ići uz vaš ten, boju očiju i crte lica.  Crvena kosa će se lepo slagati uz zelene oči i plave oči. Taj kontrast obećava atraktivan i svež izgled lica. Ova kombinacija je vrlo upečatljiva, a vi ćete svuda ostavljati utisak markantne osobe. Upravo naš model ima zelene oči i svetao ten.

Nijansiranje crvene kose smo započeli utvrđivanjem trenutnog stanja i stepena oštećenja dlake. Želeli smo da postignemo efekat tamnijeg korena iz kojeg se prelivaju svetlije nijanse. Dlaka veoma dobro ubija crveni pigment tako da nam nije bilo potrebno prethodno korišćenje blanša. Nakon mešanja boja prelazimo na farbanje u šamponjeri.

Farbanjem korena kose koji je izrastao i ostatka kose istom nijansom postižemo efekat tamnijeg korena a svetlijih krajeva. Nakon delovanja farbe temeljno peremo kosu šamponom. Nakon ispiranja nanosimo preliv koji će suzbiti višak narandžastog odsjaja. Preliv takođe šamponiramo, ispiramo i nanosimo balzam. Kosu temeljno osušimo peškirom i prelazimo na šišanje.

Oštećene krajeve šišamo ravno na jednaku dužinu. Na ovaj način postižemo maksimalnu gustinu kose jer ne oduzimamo količinu šišanjem na stepenove. Model je želeo dužinu do ramena kako bi održavanje bilo što jednostavnije. Feniramo kosu na unutra kako bi postigli volumen u korenu i debljinu same dlake. Nijansiranje crvene kose se preporučuje jednom mesečno s obzirom da je njen sjaj čini nesvakidašnjom i zavodljivom. Čestim pranjem ovaj efekat se može izgubiti ili dolazi do pojave narandžastih tonova.

POGLEDAJTE VIŠE O SUPTILNOM SMOKEY EYES-U

DSCN6266

POGLEDAJTE VIŠE O CRNOM FRENČU

crni frenč

POGLEDAJTE VIŠE O MASKI U EMISIJI PRAKTIČNA ŽENA

emisija praktična žena