+381607237853 akademija.purity@gmail.com

NEKOLIKO SAVETA ZA IDEALNU FRIZURU - trikovi za brzo stilizovanje

Nekoliko saveta za idealnu frizuru

Za idealnu frizuru neophodno je imati malo truda i volje kako bi zablistali u odredjenim momentima. Uz nekoliko trikova vaša frizura uvek može biti spremna i besprekorna.

Počnimo od nekih manjih detalja koji su od izuzetne važnosti kao na primer savršene šiške. Prosušite 70%-80% kose. Podelite šiške na dve ili tri sekcije.Zatim, uzmite zaobljenu četku i provlačite je kroz svaku sekciju dok je fen, podešen na srednju temperaturu, usperen ka njoj.Nemojte previše približavati fen kosi. Vucite četku na dole ili u stranu, u zavisnosi od toga kako nosite šiške.Na kraju, kada su već suve, pređite četkom kroz čitave šiške ne odvajajući ih na sekcije.

Ako želite da imate idealnu frizuru i savršeno isfeniranu kosu kao kod frizera morate pronaći balans šta je ono što zaista želite. Da li želite malo lokni ili ravnu ali ne previše slepljenu kosu. Neophodno je da kosa bude suva 80% a zatim je podelite na nekoliko sekcija. Kada isfenirate taj deo oslobodićete još jedan vodoravni red i tako sve dok ne dođete do temena.U tom donjem delu, dok niste došli to temena, četki povlačite na dole. Provlačite je kroz kosu i sušite fenom, koji je na razumnoj udaljenosti.Četku vucite na sledeći naćin: uvijte pramen oko nje, pa dok sušite povlačite na dole.Kada dođete do temena, jednako ćete odvajati sekcije kose, međutim, feniraćete na drugačiji način.Uvijajte pramen tako da četka bude sa zadnje, a kosa s prednje strane. Vucite četku na gore. Na taj način, dobićete volumen, savršen profl i idealnu frizuru. Ako težite izlomljenoj kosi ne morate se detaljno fenirati, međutim, dok sušite provlačite četku za kosu ili za feniranje. Zatim uzmite pramen kose i “podelite” ga prstima na tri dela tako što ćete uvatiti prvo gornji deo (3 prsta od temena), zatim, sredinu i na kraju par cm od krajeva.Ukoliko vam je kosa predugačka, biće više delova.Pustite pramen, pa ga uhvatite po sredini. Ponovite radnju sa obrazovanjem slova S i presom.  Na kraju, isto učinite sa sa donjim delom, koji par cm iznad krajva.

Primenite neki od ovih saveta i videćete velike promene za veoma kratko vreme.

 

POSTANI MAKEUP ARTIST

20160420_203158

KLIKNI OVDE

POSTANI PROFESIONALNI FRIZER

kurs za frizera

KLIKNI OVDE