Select Page

Pravilno negovanje tetovaže - Akademija

Kako pravilno negovati tetovažu ? 

 

Zanimljivost tokom tetoviranja ogleda se u stvaranju nečeg novog što je svakako izazovnije za tatoo umetnika.Tetovaža često nosi i neku ličnu poruku i može imati posebno značenje.Trajnim unošenjem mastila različitih boja u kožu dobija se željeni oblik. Međutim, nakon odrađene tetovaže slede tri postupka koja su neophodna da se primene.
Postupak se započinje kada tattoo majstor lepo očisti rad sa destilovanom vodom i medicinskim alkoholom u razmeri 80% voda, 20% alkohol, zatim čistim ubrusom na tetovažu nanosi malo Gentamicin masti i blago utrljava u sliku da fino upije. Nakon utrljavanja sledi uvijanje u prozirnu foliju. Folija se drži najviše 3 sata. Jedno od najvažnijih pravila, kada je reč o negovanju tetovaža, je da ne izlažete tetovažu na sunce kao i da izbegavate direktan kontakt rukama.

Drugi postupak u negovanju tetovaža je posle završenog prvog postupka. Nakon 3 sata skida se folija isključivo nakon opranih ruku sa antibakterijskim sapunom. Zatim, nakvasimo tetovažu vodom i napravimo sapunicu od antibakterijskoh sapuna. Utrljavamo sapun laganim kružnim pokretima. Kada se lepo opere i potapka ubrusom, ostavljamo tetovažu da “diše” par minuta. Ponovo peremo ruke antibakterijskim sapunom, i utrljavamo Gentamicinom. Važno je fokusirati se na samu sliku, nema potrebe mazati oko slike. To bi bio kraj drugog procesa.
Sledi treći proces koji obuhvata negovanje tetovaže u trajanju od 10 dana. Ujutru i uveče peremo tetovažu antibakterijskim sapunom i stavljamo Gentamicin mast na nacin kao što je objašnjeno u drugom postupku. U toku dana maže se tetovaža dva do tri puta, bez pranja tetovaže. Obavezno pre svakog mazanja dobro oprati ruke antibakterijskim sapunom. Folija se nikako ne stavlja. Ovaj postupak ponavljate 10 dana, a ako je potrebno produžite proces. Za vreme negovanja tetovaže radimo sve normalno: tuširamo se, radimo, treniramo.. Obratite pažnju na materijal odeće u toku negovanja tetovaže. Izbegavajte grub teksas i sintetiku. Takođe od važnosti je da se ne kupate u morima, jezerima, rekama, bazenima. Nikako se ne prihvata odlazak u solarijum kao i klasično sunčanje na plaži. Nakon ova tri postupka, nastavljate da se ponašate kao i pre tetovaže, bez straha da će se nešto kaži desiti. Moramo napomenuti da je negovanje tetovaže o velikog značaja za sam kvalitet i postojanost tetovaže.

Pogledajte kako izgleda trajna šminka obrva

Pogledajte kako se najlakše nanosi ajlajner