+381607237853 akademija.purity@gmail.com

NEGA USANA TOKOM LETA

 NEGA USANA TOKOM LETA

Kada stigne leto i visoke temperature, treba da zaštitimo svoju kožu od štetnog delovanja sunca i UV zračenja. U fokusu naše pažnje je najčešće koža tela i uglavnom ni ne pomislimo da je i nega usana tokom leta važna. Ako mislite da je dovoljno, kao i uvek, samo hidrirati svoje usne redovnom upotrebom balzama, grešite. Kao što koži nije dovoljno da je samo hidrirate mlekom, već je obavezan i zaštitni faktor tokom izlaganja suncu, isto tako stoje stvari i sa usnama.

Koža na usnama je osetljiva i tanka, plus stalno vlažite svoje usne, zbog čega one bivaju još podložnije tome da izgore na suncu. Kako biste to izbegli, s obzirom na to da nije ni prijatno ni estetski primamljivo, a ni zdravo za vašu kožu , važno je da se pridržavate određenih saveta.

Preporučljivo je da za zaštitu usana koristite faktor 30, što je u domenu visoke  zaštite, jer kao što smo i napomenuli , ovaj deo kože  je veoma osetljiv. Takođe kupujte balzame sa SPF faktorom koji su obogaćeni mineralima i pojedinim sastojcima poput jojobinog ili kokosovog ulja, koji predstavljaju odličan dodatni naćin da se sprovodi važna i potrebna nega usana tokom leta, kada i usne bivaju isušene zbog sunca, morske soli i hlora.

Minerali u sastavu zaštitnih balzama pospešuju zaštitu od UV zračenja i smanjuju iritacije koje nastaju usled letnjih vrućina. Piling i pravilna nega će omogućiti vašim usnama da izgledaju odlično tokom leta ali i tokom drugih godišnjih doba. Evo par saveta za lepše i negovanije usne:

MASAŽA – masirajte usne četkicom za zube svaki dan.To traje par sekundi, a usne će odmah izgledati crvenije, glađe i nežnije. Nakon masiranja, na usne stavite tanak sloj meda da odstoji 15 minuta. Promena je zagarantovana.

PILING – pored masiranja predstavlja odličan način za negu usana tokom leta ali i ostalih meseci. Potrebno je jednom nedeljno uraditi i piling usana kako bi one izgledale posebno lepo i privlačno. Jedan od recepata jeste da pomešate med i šećer, zatim tu smesu zagrejate i rastopite, poto umasirate i ostaviti da odstoji 1-2 minuta pa isperete vodom. Bitno je da pre korišćenja pilinga obavezno omekšate usne vodom ili čajem, a nakon pilinga namažete balzam.

BALZAM ZA USNE – obavezno koristite balzam koji će kožu usana zaštititi od isušivanja i pucanja.

MALI TRIKOVI ZA POVEĆANJE USANA

nega usana tokom leta

VIDI OVDE

POSTANI PROFESIONALNI ESTETIČAR - KOZMETIČAR ILI MAKEUP UMETNIK

nastava scenske šminke

VIDI OVDE