Select Page

NEGA SUVE KOSE

NEGA SUVE KOSE

Suvoća kose nastaje kada skalp ne proizvodi dovoljno hidratacije I vlage kako bi kosi pružio potrebnu lubrikaciju,ili kada se proizvedena hidratacija izgubi u oštećenim kutikulama.

Na izgled kose utiču brojni faktori kojima je svakodnevno izlažemo, kako oni unutrašnji tako spoljašnji. Ovo su neki od njih:

-Loša ishrana u kojom nema dovoljno vitamina i minerala koji bi hranili kosu, usled kojih ona izgleda kao uvela trava, kao i nedovoljan unjos vode za piće.

-Često sušenje kose fenom i izlaganje toploti i suvom vazduhu. Mnogo vremena provedeno na Suncu neće i izazvati samo promene na koži , već će vremenom uticati i na vašu kosu. Na isti način na kosu utiče zimsko vreme provedeno u toplim prostorijama sa suvim vazduhom.

-Previše farbanja i hemijskog tretiranja kose sa lakom, gelovima, penama i sličnim preparatima koji treba da drže vašu kosu u položaju koji ste vi zamislili kao savršen, a koji isklučuje prirodno  puštenu kosu.

 

-Prečesto pranje kose, više od tri puta nedeljno koje uklanja sa kože glave prirodna ulja. Kada je skalp suv, i kosa je  takva. Kao prvi signal da vam je koža glave suva primetićete perut na ramenima.

SAVETI ZA SUVU KOSU:

-Manje korišćenja stajling aparata

Pegla,Figaro I fen za kosu,su najveći uzrok suve I oštećene kose.Ako ih koristimo gledamo da ih koristimo na šti nižoj temperature-ne višoj od 130-140 C,uz upotrebu par puta mesečno.Ne koristite toplotne aparate na vlažnoj kosi ili odmah nakon sušenja fenom.Naime,mali džepovi sa vlagom unutar središta dlake momentalno ispare kada peglate vlažnu kosu ili nakon sušenja.Na taj način se uzrokuju male rupice na kutikuli.Ovo uzrokuje poroznu suvu kosu, I eventualno cvetanje I lomljenje krajeva.

 

-Intezivni tretman-jednom nedeljno

Ako redovno koristite intezivne profesionalne maske za kosu-možete značajno poboljšati stanje kose,pogotovo ako je suvoća uzrokovana toplotom ili hemijskim tretmanom(farbanjem,mini-valom).Idealan tretman za brzi povratak hidratacije suve kose je kokosovo ulje.

Jedan dan u nedelji odvojite za vašu kosu i pod obavezno joj priuštite neki dobar tretman za suvu kosu koja će da odstoji na glavi bar pola sata , da bi dlaka dobro  upila njene sastojke.

Lepa kosa je zaista ukras na ženi, u istoj onoj meri u kojoj beživotna i oštećena kosa može biti njena velika mana.

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

hroničan bol u leđima

POGLEDAJTE KAKO SE PRAVILNO ČISTI LICE?

kako se pravilno čisti lice