+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Nega stopala tokom leta

Nega stopala tokom leta

 

Kako bi vaša stopala bila zdrava i lepa tokom vrućih letnjih meseci, pridržavajte se nekih opštih pravila o nezi kože i neka vam nega stopala tokom leta postane navika:

  • Nakon izuvanja obavezno operite stopala mlakom vodom i blagim sapunom kako biste sprali znoj koji može uzrokovati stvaranje bakterija. Ove bakterije osim  što uzrokuju neprijatan miris, mogu izazvati i ozbiljne probleme i infekcije. Nakon pranja obavezno osušiti stopala peškirom, jer vlaga stvara pogodno tlo za razvoj mikroorganizama.
  • Kada nosite sandale ili papuče, namažite i stopala kremom sa zaštitnim faktorom, jer je tu koža jako nežna i osetljiva. Mazanje kreme sa zaštitnim faktorom je obavezno kada je u pitanju nega stopala tokom leta.
  • Redovno skidajte mrtvi sloj ćelija sa peta, kako bi vam stopala uvek bila meka.
  • Posebnu pažnju obratite na pete zato što je koža na njima deblja i grublja. Odmah posle tuširanja nanesite losion ili ulje, kako bi koža zadržala vlagu koju je upila tokom tuširanja.
  • Tokom leta izbegavajte najlonske čarape, jer one nisu od prirodnog materijala i u njima se noga daleko više znoji. Isto tako izbegavajte i obuću od veštačkih materijala, pogotovo one sa sintetičkom postavom. Hodajte bosi što je više moguće.
  •  Pre obuvanja zatvorene obuće, pogotovu one koju nosite na bosu nogu, pospite po stopalima bebi puder ili naprskajte sprejom za smanjenje znoja. Najbolji način da sprečite znojenje jeste korišćenje sode bikarbone koju možete da stavite i u obuću ali i u mlaku vodu i da operete stopala. Ovo je dobar stari savet kada je u pitanju nega stopala tokom leta.
  • Hidrirajte svoja stopala kremama i ne zaboravite predeo između prstiju jer koža i tu puca.
  • Stručnjaci takođe preporučuju da jednom mesečno na nekoliko dana odmorite prste na nogama od laka za nokte, jer i oni su živi deo ljudske anatomije, i potrebno im je da malo “dišu”.

 

PRONAĐITE ODGOVARAJUĆI WORKSHOP ZA VAS I REZERVIŠITE SVOJE MESTO

KLIKNI OVDE

KOJA VRSTA PEDIKIRA JE POTREBNA VAMA?

KLIKNI OVDE