Select Page

NEGA PLAVE KOSE

NEGA PLAVE KOSE

Nega plave kose. Koliko god se beauty trendovi menjali, kada je kosa u pitanju, jedan uporno istrajava, a to je uvek atraktivna plava boja. Plavuše su uvek na samom vrhu po pitanju popularnosti frizura, što podrazumeva čitavu paletu raznih nijansi; od toplih tonova boje meda do platinasto plave nijanse. Farbana plava kosa je jako zahtevna za održavanje, i vrlo lako se od zanosnog izdanja može pretvoriti u nepopularni izgled kose kao što je slama, sa suvim i rascvetalim krajevima.Nega plave kose.

 

Prvi korak u nezi kose je svakako njeno pranje. Bez obzira da li ste plavuša ili ne, ne preporučuje se često pranje kose, jer to šteti vlasima, i prouzrokuje da se kosa više masti, iako većina misli suprotno.

Drugi korak, ako suviše često peremo kosu, ona će sigurno izbledeti brzo, i izgubiti onu svoju prepoznatljivu blonde nijansu, izgubiće sjaj i dobiće beživotan izgled. Ne prati kosu više od 2 puta nedeljno.

Dalje, kada je odabir šampona u pitanju, treba biti pažljiv. Plavuše uglavnom tretiraju kosu blanšomm što znači da je kosa već oštećena hemikalijama i poslednje što joj treba je dodatno opterećenje nekim jakim šamponom. Ono što je najbolje jeste da se koristi šampon koji u sebi ne sadrži sulfate. Sulfati su jedni od najozloglašenijih sastojaka u šamponima za kosu. U industriji preparata za kosu postali su rasprostranjeni šamponi bez sulfata koji su nežni prema temenu, kosi, a pritom odlično operu kosu, ne isušuju je, ne ispiraju farbu i sl. Ali, ukoliko koristimo preparate sa silikonima (što je poželjno) trebalo bi ponekad da operete kosu šamponom sa sulfatima kako biste skinuli naslage preparata za oblikovanje i zaštitu kose. To je jedino “dubinsko” pranje kose koje je neophodno, u većini slučajeva se koriste blagi šamponi.

 

Plavuše moraju posebnu pažnju da obrate da svojoj kosi obezbede što više vlažnosti i hranljivih sastojaka, od čega najviše i zavisi kako će njihova kosa izgledati i da li će zadržati svoj prepoznatljiv sjaj. Plava farbana kosa je uvek suvlja u odnosu na druge boje, i da joj je ta dodatna nega neophodna, što znači odabir adekvatne maske za kosu. Sastojci koji su izuzetno povoljni po svom učinku su biljni proteini, aminokiseline, keratin – od kog je dlaka i izgrađena, a prirodna sredstva koja bi posebno trebalo da se nađu na spisku onih koje primenjujete u okviru nege kose su – ulje od konpolje, argana, avokado, kokosovo ulje, šea puter. U tom smislu, toplo se preporučuje da redovno primenjujete i potpuno prirodne tretmane (med, kokosovo ulje).

ZNATE LI DA NAIL ARTISTI IMAJU NAJVIŠE KLIJENATA?

SONY DSC

NAUČI PROFESIONALNU NADOGRADNJU NOKTIJU

SONY DSC