+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KOZMETIČKA NEGA OŽILJNOG TKIVA - ublažavanje vidljivosti ožiljaka

Kozmetička nega ožiljnog tkiva

Kozmetička nega ožiljnog tkiva

Ožiljci su promene na koži koje nastaju kao posledica zarastanja rana, zapaljivih procesa i drugih povreda kože. Formiranje ožiljnog tkiva i sazrevanja ožiljaka je proces koji prolazi kroz nekoliko faza.

Postoje Artrofični ožiljci koji nastaju pri zarastanju zapaljivih procesa. Na mestu ožiljnog tkiva koža je tanja, sedefastog izgleda, lako se bora. Hipertrofični ožiljci su uzdignute tvrde tvorevine veličine i oblika povrede koja im je predhodila, u početku su ružičaste zatim sedefaste boje, nisu retka pojava kod saniranih akni. Ovakva vrsta ožiljka ima tendenciju da se širi na koži. Nega ožiljaka vrši se vakum masažom i limfnom drenažom. Svi ovi postupci izazivaju regeneraciju tkiva. Keloidi nastaju zbog povećane aktivnosti fibroblasta. Javljaju se na mestu povrede, kada reparacija tkiva prelazi granice oštećenja koje zarastaju. Često se javljaju kod osoba koje imaju problem sa aknama. Najčešća lokalizacija keloida je na predelu: ušne školjke, ramena i predeo grudne kosti.

Tretman kože sa ožiljcima

U fazi sazrevanja nega ožiljnog tkiva je u isključivoj nadležnosti medicinskih stručnjaka. Veoma dobre rezultate daju tretmani sa hemijskim pilinzima, mikrodermoadrazija, laseroterapija, mezopen, limfna drenaža, elektroforeza unošenja vitamina C. Kozmetičar estetičar ispituje i stvara kliničku sliku kože i prema tome određuje određeni broj tretmana lica koji će pomoći kod saniranja ožiljaka. Klijentu se savetuje takođe adekvatna kućna nega i samim tim će svi tretmani koji su bili urađeni u određenom periodu imati efekat i zadržati pliće ožiljke na koži lica. Na akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity kozmetičari estetičari rade različite tretmane lica, a takođe je jedan od njih i saniranje ožiljaka na licu prirodnim i neinvanzivnim tehnikama i metodama.

 

POSTANI ESTETIČAR - KOZMETIČAR

ultrazvuk za lice

KLIKNI OVDE

POSTANI PROFESIONALNI KOZMETIČAR

maska od gline

KLIKNI OVDE