Select Page

NEGA KOŽE TOKOM ZIME - sa nastave na predmetu SPECIJALNI TRETMANI LICA

Nega kože

Predmet – Specijalni tretmani lica, smer: ESTETIČAR-KOZMETIČAR

Danas smo razgovarali o nezi kože u zimskom periodu i prevenciji kuperoze.

Pravilna nega kože kod kuće u bitnoj meri moze olakšati tegobe poput osećaja suvoce kože lica, zatezanja, peckanja ili svraba u predelu nosa i obraza kao i crvenilo kože.Student daje klijentu savet da izbegava izlaganje kože lica visokim temperaturama, da smanji izlaganje kože izvorima toplote poput fena za kosu i drugih grejnih tela.

Umivanje treba da je kratko i sa hladnom vodom. Sušenje lica mekanim ubrusom tapkajućim pokretima. Nanošenje kreme takođe nežnim pokretima.

Zaštita ovakve kože protiv dejstva sunčevih zraka potrebna je i zimi i leti. Čak i zimi obavezno je nanositi kremu sa zaštitnim faktorom protiv UV zračenja. 

Takođe, na ovom predavanju studenti su učili o tretmanu kože sa kuperozom u kombinaciji sa kolagen tretmanom i laserom.

Laserski zraci pomažu regeneraciju tkiva, tzv biostimulativni laser pokrece reparaciju tkiva u organizmu.

Više o smeru ESTETIČAR – KOZMETIČAR pogledajte OVDE

Dnevna rutina nege kože lica

Temeljno ali nežno dnevno čišćenje i hidratantna nega pomažu vašoj koži da ostane zdrava. Kvalitetni preparati za negu kože, odabrani tako da odgovaraju vašem tipu i stanju kože mogu zaštititi kožu lica od štetnih spoljnih uticaja poput sunca, toplih ili hladnih klimatskih uslova i zagađenosti vazduha. Takođe mogu umiriti iritiranu kožu, vratiti je u zdravo stanje i sprečiti razvoj kožnih oboljenja.

Četiri osnovna koraka

Dobra nega kože lica uključuje četiri osnovna koraka: čišćenje, toniranje, negu i zaštitu.

Čišćenje

Temeljno čišćenje je prvi korak u efikasnoj nezi kože. Čišćenje uklanja prljavštinu, znoj, sebum i šminku i priprema kožu za negu. Očišćena koža bolje upija aktivne sastojke u preparatima za negu.

Toniranje

Toniranje otklanja tragove preparata za čišćenje, osvežava kožu, istovremeno joj vraćajući prirodnu pH vrednost.

Nega

Preparati za negu hidriraju i obnavljaju kožu. Mnogi takođe deluju na razna stanja kože.

Negu kože bi trebalo praktikovati dva puta dnevno – ujutru i uveče. Specifične rutine zavise od perioda dana i posebnih protreba i stanja vaše kože.