+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Nega kože pre i posle japanskog iscrtavanja obrva

Nega kože pre i posle japanskog iscrtavanja obrva

Japanska metoda je poznata kao tretman koji Vašim obrvama daje potpuno prirodan izgled. Iscrtane dlačice su simulacija prirodnog rasta dlaka, samim tim obrve izgledaju najpribližnije prirodnim. Microblading je metoda iscrtavanja obrva gde pigmenti koji se unose daju prirodnu boju, dok kod obične trajne šmunke, obrve izgledaju kao tetovaža i manje prirodno. Kod japanskog iscrtavanje toga nema, dlačice su veoma tanke, nema razlivanja boje, procedura se radi preciznim i posebnim nožićima (sterilnim, za jednokratnu upotrebu), a vrlo je važna nega kože pre i posle japanskog iscrtavanja obrva.

Procedura je manje bolna i kraće traje nego kog obične trajne šminke. Pre samog tretmana bitno je porazgovarati sa klijentom o željama i očekivanjima. Takođe treba mu objasniti da su obrve nakon tretmana 40% tamnije i 25% deblje, nego što će biti nakon završene postretmanske nege. Oblik obrva se iscrtava prema fizionomiji lica, ne po željama klijenta i nagađanju stručne osobe koja radi tretman.Cilj microbladinga je da obrve izgledaju što prirodnije nakon završene nege. Oblik se takođe iscrtava pomoću specijalnog lenjira, a klijent može birati debljinu obrve.

Tretman se izvodi u sterilnim uslovima. Pigmenti koji se koriste su kvalitetni i postojani. Sama procedura traje oko sat i po vremena. Prilikom rada koristi se lokalni anestetik u kremi, što tretman čini manje bolnim i izdržljivim. Nakon završenog tretmana, neophodno je sprovesti adekvatnu kućnu negu, od koje najviše zavisi opstanak boje u koži. Posebna nega nakon tretmana traje oko 7 dana.

Prva korekcija se radi nakon mesec dana, a svaka sledeća na 9-12 meseci, međutim, ukoliko se često koriste jači losioni i preparati i ukoliko se često šminkate, radite tretmane voćnim kiselinama i slično, boja će trajati kraće. To znači da bi korekciju u vidu osvežavanja boje trebalo raditi na 6 meseci. Kao što smo napomenuli, trajnost i opstanak boje u koži, zavise najviše od nege koju ćete sprovoditi kod kuće nakon tretmana. Ona traje 7 dana od dana iscrtavanja i podrazumeva mazanje isključivo pantenolom, na mestu obrva. Za to vreme treba izbegavati šminkanje, saunu, sunce, solarijum, bazene.

NAUČITE TEHNIKU JAPANSKOG ISCRTAVANJA OBRVA

KLIKNI OVDE

UČITE KROZ PRAKSU - RADIONICE U APRILU NA AKADEMIJI ZA ESTETIKU I KOZMETOLOGIJU PURITY

KLIKNI OVDE