+381607237853 akademija.purity@gmail.com

NEGA KOŽE POSLE TETOVIRANJA

NEGA KOŽE POSLE TETOVIRANJA

Da bi Vaša tetovaža pravilno zarasla i izgledala lepo i koloritski intenzivno, izuzetno je bitna nega kože posle tetoviranja i to najviše u prvih sedam dana nakon urađene tetovaže.

U salonu, nakon tetoviranja, bitno je staviti antibiotsku mast enbecin i to ne dirati do sutradan. Sledeće jutro oprati tetovažu mlakom vodom, bez grubih pokreta. Tetovažu lagano i redovno prati antibakterijskim sapunom i mlakom vodom, a brisati tapkanjem čistim ubrusima.

Odmah nakon kupanja i sušenja, mazati  Jekoderm mast ( na bazi ribljeg ulja),  5-7 dana, jer je neophodno da tetovaža uvek bude masna. Mazati u manjim količinama ali učestalo. Jekoderm daje tetovaži neophodnu masnoću koja je potrebna za održavanje elastičnosti kraste. Krasta tj. masna naslaga preko tetovaže je mešavina limfnog sekreta, plazme i površinskih pigmenata.

Sasušivanje je loše za tetovažu jer ubrzava otpadanje kraste, a prevremeno odbacivanje kraste rezultuje slabijim intenzitetom boje na tom delu kože. Dakle, što limfna naslaga duže ostane na tetovaži, to će motiv biti intenzivniji i bolje obojen.

Proces u kojem krasta sazreva i sama otpada izaziva svrab. Svrab se oseća i u narednim danima dok koža ne ojača. Otpadanje često izgleda kao da vam se tetovaža skida, pošto sitne ljuspice imaju tamnu boju. Nemojte potpomagati otpadanje zaostalih delova kraste, već pustite da sazri i otpadne sama. Nakon otpadanja kompletne limfne kraste, koristite hranljivu kremu ili mleko za telo na koje ste navikli.

Prvih sedam dana štitite tetovažu od prljavštine, pošto ranu možete zaraziti bakterijama i dovesti do upalnog procesa. Ranu nemojte dirati prljavim rukama, izbegavajte bazene ili javne vode, nečistu garderobu itd. i takođe je zaštitite od bilo kakvog trenja i ozlede kao i grube i neudobne garderobe.

Zimi zaštitite novu tetovažu od smrzavanja. Nikako nemojte stavljati foliju ili bilo kakav sintetički materijal i flastere, jer tetovaža mora da diše. Tetovaže na prstima i zglobovima ne pokrivajte satovima i nakitom. Nemojte mazati neproverenim kremama.

Ako izlazite na sunce, štitite vašu tetovažu jer je posebna nega kože posle tetoviranja potrebna na duži period, otprilike u prva dva meseca i sprovodite je tako što ćete čak i u hladu mazati kremu sa zaštitnim faktorom SPF 30. Solarijum izbegavajte jer ukoliko sunčate kožu posle tetoviranja, tetovaža neće izgledati intenzivno i kontrastno, čak se i boje mogu promeniti.

SERIJA APRILSKIH ESTETSKIH RADIONICA

KLIKNI OVDE

AKO ŽELITE DA UMETNOST BUDE VAŠA PROFESIJA UPIŠITE KURS TETOVIRANJA

KLIKNI OVDE