Select Page

Ne ponavljajte ove greške tokom šminkanja

Ne ponavljajte ove greške tokom šminkanja

Ne ponavljajte ove greške tokom šminkanja.Ako želite da uvek imate besprekornu šminku onda se trudite da ne ponavljate ove greške tokom šminkanja.

Ne ponavljajte ove greške tokom šminkanja…Baš poput baze koju nanosimo na lice pre pudera, i našim kapcima potrebna je podloga koja će osigurati dužu postojanost senke. Ukoliko niste voljni da izdvojite više novca za profesionalnu bazu, na kapke možete nanesti i malo korektora, koji će sprečiti razlivanje senke.

Ne eksperimentišete-Ne ponavljajte ove greške tokom šminkanja

Ne ponavljajte ove greške tokom šminkanja.Iako svaka od nas do određenih godina postane svesna šta joj stoji, a šta ne, ponekad nije loše ekspermintisati i isprobati nešto novo – nikad ne znate šta može da vam se dopadne i promeni look nabolje!
Mada najviše pažnje poklanjamo boji senke, zaboravljamo da je od kolorita mnogo važnija njena tekstura. Loše senke moramo naneti i do nekoliko puta, kako bismo dobili dovoljno intenzivnu nijansu, a u tom slučaju se većina njih mrvi i ostavlja nam tragove ispod očiju.
Ne blendate senke

Ne ponavljajte ove greške tokom šminkanja.Kako biste izbegli oštre i upadljive prelaze između nanetih senki u različitim nijansama, trebalo bi da znate da ih izblendate. Na kraju šminkanja mekanom četkicom lagano utapkajte prelaze ili je prethodno umočite u neku neutralnu bež senku i ublažite ove često oštre linije.
Preterujete sa količinom senke

Ukoliko imate dobru i kvalitetnu senku za oči, nema potrebe da je nanosite u previše slojeva. Inače ćete izgledati isuviše napadno i rizikovati da vam tragovi senke ostanu svuda po licu.Ne ponavljajte ove greške tokom šminkanja.

Ne ponavljajte ove greške tokom šminkanja

Ne ponavljajte ove greške tokom šminkanja.Kako izgleda šminka za plave oči i cnu kosu? Kakva je razlika između šminke za plave, smeđe i zelene oči? Kombinacija odgovarajućih boja na kapku može dodatno istaći boju oka. Kada posmatramo krug boja primećujemo da plava i naranžasta boja stoje na suprotnim stranama kruga. To znači da je plava boja kontrastna narandžastoj i obrnuto. Zato za šminkanje plavih očiju koristimo tonove koji imaju podton roze, crvene i narandžaste. Na taj način plava boja je dodatno istaknuta. Kada je reč o tenu mnogo crnokosih osoba sa plavim očima ima veoma svetao i rozikast ten. Kod odabira podloge za ovakav tip tena veoma je bitno da ne promenimo prirodno rozikast ton kože već da on ostane autentičan. Moramo biti veoma pažljivi sa korišćenjem rumenila kako se ono ne bi previše isticalo na porcelanskom tenu koji smo postigli. Krupne i plave oči najbolje je, pored rozikastih boja senki, istaći gustom crnom maskarom. Crveni karmin je uvek dobar izbor za zavodljiv i elegantan izgled poput Megan Fox i Elizabeth Taylor. Pored svetlog tena i crne kose, crvene usne će biti centar pažnje svakog posmatrača.