+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Najlakši način do kovrdžave kose

 Najlakši način do kovrdžave kose

 

Najlakši način do kovrdžave kose.Elegantne lokne su savršene i veoma senzualne  i saznajte koji je najlakši način do kovrdžave kose. Imati lepu kovrdžavu kosu je veoma lako tako da biste postigli najbolje kovrdze operite kosu s laganim šamponom i upotrebite regenrator. Istisnite višak vode iz kose sa suvim peškirom i ne četkajte kosu. Stavite veću količinu gela za kovrdžavu kosu u svoje dlanove i protrljate medju dlanovima. Sagnite glavu prema dole i nanesite gel od korena kose prema vrhu počevši od vrata pa prema čelu. Kada dodjete do vrhova vaše kose dobro zgužvajte kosu medju dlanovima. Ostavite kosu da sae osuši prirodno, povremeno je nežno izgužvajte dlanovima kako biste se osigurali da su kovrdze definisane. Ako nemate puno vremena sušite kosu na najnižoj jačini koju vaš fen za kosu ima i koristite difuzer.
Najlakši način do kovrdžave kose na Akademiji Purity.Difuzer će nežno raspršiti topli vazduh i na taj način će omogućiti da se reflektuje više čestica svetla pa tako vaša kosa izgleda sjajno.
Ako je ravna i sjajna kosa ono što želite postići, toplota je jedini način da se to postigne. Uvek budite sigurni da koristite proizvod koji vašu kosu zaštićuje od prekomerne toplote pre feniranja. Serumi bazirani na silikonu su preporučljivi jer će zaštiti kosu od pucanja i cvetanja.
Koristite veliku okruglu ili široku pljosnatu četku kako bi zadržali kontrolu nad kosom dok je ravnate.Najlakši način do kovrdžave kose naučite na kursu za profesionalnog frizera.

Više o kursu za PROFESIONALNOG FRIZERA klikom OVDE

Možda će vam pranje kose izgledati kao neka nepotrebna nauka, ali verujte, ako uvek ispoštujete sledećih nekoliko koraka i vaša kosa će vam se odužiti na najlepši i najzdraviji mogući način!

Prvo što treba da uradite je da kosu pravilno raščešljate, kako bi razmrsili čvorove i izbegli da vam kosa nakon pranja bude još zamršenija.

Na redu je šamponiranje, a to podrazumeva odabir pravog šampona i prave količine šampona.

U zavisnosti od tipa vaše kose, koristite kvalitetne (i malo skuplje, ali nemojte da žalite) šampone za normalnu, masnu ili suvu kosu.

U slučaju preterano masne ili suve kose posavetujte se sa vašim frizerom, odnosno dermatologom, ako je u pitanju baš ekstreman slučaj.

Nakon odabira pravog šampona spremni ste za pranje kose. Kosu je potrebno potpuno pokvasiti vodom. Prođite prstima kroz kosu, da biste se uverili da je voda prodrla do kože. Obavezno koristite toplu vodu (ne vruću i ne hladnu), koja pomaže da površinski sloj kose bolje apsorbuje sastojke šampona i učini ih efektivnijim. A takođe i lakše se uklanjaju mrtve ćelije kože sa temena glave. I nemojte gnječiti i tresti kosu da bi odstranili vodu.