Select Page

Nadogradnja trepavica

Nadogradnja trepavica

Nadogradnja trepavica.Nadogradnja svilenih trepavica predstavlja metodu lepljenja vestacke trepavice na prirodnu ( dlaka na dlaku) dlaku. Ove trepavice su prve nosile Madona i Angelina Jolie. Postoje tri vrste trepavica a to su: izjedna, snopici i dlaka na dlaku. Tehnika moze biti 2D, 3D, 4D.. Tehnika dlaka na dlaku je najjednostavnija tehnika i podrazumeva lepljenje jedne vestacke trepavice na jednu prirodnu dlaku. Ona treba da bude udaljena od pola do jednog mm od kapka. Dok 2D, 3D i 4D tehnike podrazumevaju zahvacanje vise vestackih dlacica odjednom i umakanje u lepak tako izgleda kao da sve idu iz jedne i lepljenje tog napravljenog snopica na prirodnu dlaku. Veoma je bitno da zahvatimo iskljucivo samo jednu priodnu dlaku. Ovi tretmani su skuplji i zahtevaju vise vremena. Tretmani traju od 1,5 – 3h. Trebalo bi izbegavati kontakt s vodom u prvih 24-48 sati dok se lepak potpuno ne osusi. Tretman traje od 2-4 nedelje, zavisno od nacina odrzavanja. Ovaj postupak je bezbolan i bezopasan ukoliko klijent ima zdravu kozu i zdrave oci. Klijenti koji imaju problem s konjuktivitisom rizikuju ceste upale oka. Klijentima koji imaju masne kapke (masni tip koze) ce trepavice brze otpasti, zato sto sve sto je masno razlaze lepak. Iz tog razloga ne bi nikako trebalo koristiti masne kreme ili ulja dok traje tretman trepavica. Takodje maskara u sebi sazdrzi razna ulja koja ce takodje razloziti lepak, zato koriscenje maskare nije preporucljivo a nije ni potrebno. Ovaj tretman je takodje komplikovan za osobe za suvim kapcima jer nanosenje kreme unistava tretman, a susenje kapaka dovodi do pojave bora. Klijenti koji imaju slabe trepavice koje lako opadaju takodje ne bi trebalo da rade ovaj tretman jer ce potpuno unistiti svoje tepavice. Postoje razne duzine i debljine vestacke dlake kao i njenog oblika, ali sve sto prelazi 30% preteranosti od prirodne dlake ce unistiti prirodnu dlaku. Za maksimalne rezultate preporucuje se dopunjavanje trepavica koje su ispale na svake dve nedelje. Izbagavanje trljanje i grube poteze prilikom brisanja trepavica. Trepavice treba svakodnevno rascesljavati sa posebnim cesljicem, to im takodje produzava opstanak. Ne treba koristiti uvijac za trepavice jer stvara ostecenja. Ne treba koristiti ajlajnere i olovke bazirane na uljima. Sto se tice skidanja sminke, koristiti odstranjivac baziran na vodi. Osobe koje nose sociva mogu ne smetano da rade ove tretmane. Isparenja kod lepka su normalna, klijent mora da zmuri do kraja tretmana. Ukoliko se javi iritacija mogu se koristiti gentikulin kapi, ukoliko one ne pomognu treba skinuti trepavice i obratiti se lekaru.

 

 

 

Pribor potreban za rad

 

 

1. Pincete, zakosena i ravna – sa zakosenom razdvajamo prirodne trepavice, a sa ravnom uzimamo i lepimo vestacku.

2. Cesljici – oni su plasticni izgledaju kao aplikatori maskare i obavezni su tokom nadogradnje.

3. Mikroaplikatori – koriste se za korekciju.

4. Prsten za lepak – cuva lepak u dobrom stanju.

5. 3D naocare – priblizavaju i uvecavaju dlacicu.

6. Papirne trake ili hidrogel jastucici sluze da se zastite donje trepavice.

7. Odmascivac prirodnih trepavica.
8. Odmascivac lepka.

9. Lepak – vreme lepljenja od trenutne do 5 sekundi.

10. Trepavice

– Duzine su : 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16mm, najcesce se koriste 8, 9 i 12.

– Debljina je : 0,10 ; 0,15 ; 0,25 ; 0,20

-Zakrivljenost : J, B, C, D, ( najcesce koristimo J i B i one su blago zakrivljene, C su jos zakrivljenije a D crnacki krive.)

 

Postupak tretmana

 

 

Dolaskom klijenta prvo proveravamo da li su koza i oci zdravi, zatim ako klijent ima make up odstranjujemo ga skidacima koji ne sadrze ulja. Nakon toga lepimo lepljive tracice ili hidrogel jastucice za zastitu donjih trepavica. Odredjujemo duzinu i gustinu trepavica klijenta prema tome biramo duzinu vestacke dlake tako da ne ugrozavamo prirodnu ( ukoliko klijent nema posebne zelje). Odmascivacem za prirodne trepavice skidamo masnocu s prirodnih trepavica. Lepak promuckamo i potrebnu kolicinu cedimo u prsten. Prvo lepimo dve uglavnom 8 , jednu pri pocetku a drugu pri kraju oka i jednu uglavnom 10 ili 12 po sredini. Zatim popunjavamo ostatak. Prilikom tretmana koristimo cesljic i cesto rascesljavamo trepavice. Lepimo naizmenicno jednu na jedno pa drugu na drugo oko. Na kraju tretmana mozemo koristiti fixator da fixiramo trepavice.

 

Student: Manuela Baki

Smer: Make up artist

Seminar : nadogradnja trepavica

Mentor : prof. Ivana Kovačević

Akademija za estetiku i kozmetologiju Purity

 

 

Želite biti profesionalac u oblastima nege i lepote?

eterično ulje lavande