Select Page

Nadogradnja obrva

Nadogradnja obrva

Nadogradnja obrva

Nadogradnja obrva  ili ekstenzija obrva predstavlja lepljenje sinteticke dlake za kozu ili prirodnu dlaku, tako da dopuni prazninu ili potamni prirodnu dlaku. Postoje klijenti koji imaju problem sa veoma svetlim prirodnim obrvama, kod njih prvo farbamo prirodne obrve u tamniju boju, a zatim lepimo sinteticku dlaku takodje tamnije boje i za prirodnu dlaku i za kozu. Dok s druge strane postoje klijenti koji imaju praznine u prirodnim obrvama koje popunjavamo lepljenjem sinteticke dlake u boji prirodnih. Na zalost dlacice zalepljene na kozu otpadaju brze od dlacica zalepljenih za dlaku, tako da obrve zalepljene za kozu prve otpadaju. Tretman kod osoba sa masnim tipom koze nece dugo trajati. Tretman traje od dve do cetiri nedelje, zavisno od tipa koze i odrzavanja. Tretman je vodootporan. Ekstenzija obrva je dobra za osobe koje se plase japanske metode iscrtavanja obrva. Ili za osobe koje nisu stigle da odrade japansko iscrtavanje pre leta (zato sto ne valja leti raditi trajnu sminku zbog sunca). Nadogradnja obrva moze dopuniti nedostatke ili u potpunosti promeniti oblik obrva.

Proces nadogradnje obrva

 

Od materijala koristimo: jednu pincetu ( ravnu ili zakrivljenu), cesalj za rascesljavanje dlacica, makazice, prsten za lepak, lepak ( S obzirom da lepimo dlaku na deo lica koristi se posebna vrsta lepka koja ne moze da izazove alergijske reakcije, iritacije i upale, mora da ima naziv Medical), dlacice, odmascivac.

Pre tretmana skinemo sminku klijentu i odmastimo kozu odmascivacem. Procenimo u kom su obrve stanju. Zatim stavljamo lepak u prsten i stavljamo prsten na prst. Umacemo dlacicu u lepak i lepimo je na prirodnu dlaku ili kozu. Na kraju makazicama osisamo dlacice koje strce. Proces traje od sat ipo do dva sata.

Debljine dlake su: 0,5 ; 0,10 ; 0,15 ; 0,20 ; 0,25.

Duzina dlake je od 5-8mm.

Boja dlake postoji u vise od 6 boja tako da je lako odrediti i uskladiti boju s prirodnom, tako da one izgledaju sto prirodnije.

 

 

 

 

Cene nadogradnje ili ekstenzije obrva dlaka na dlaku se krecu oko 4000 dinara, dok je korekcija od 2000-3000 dinara u zavisnosti od salona.

 

Student: Manuela Baki

Smer: Make up artist

Seminar : nadogradnja obrva

Mentor : prof. Ivana Kovačević

Akademija za estetiku i kozmetologiju Purity

 

 

 

 

 

Odrzavanje obrva

 

 

Nakon tretmana, obrve ne bi smeli kvasiti prva 24h zato sto lepku treba 24h da se potpuno osusi. Od sminke koja ide preko obrva koristiti samo senke, izbaciti iz upotrebe masne olovke. Sminku skidati i odmascivati kozu s tonikom ili micelarnom vodom, nikako kremom ili uljem bez grubih pokreta. Peskirom samo tapkati preko obrva, one ce se same osusiti, nikako trljanje peskirom. Trebalo bi izbegavati spavanje na stomaku, barem u prvih 24h. Takodje bi trebalo izbegavati odlaske u saune ili solarijum. Ukoliko se vodi racuna o svemu obrve bi trebalo da stoje minimalno 2 nedelje.

Želite biti profesionalac u oblastima nege i lepote?

Permanent make up eyebrows