Select Page

NADOGRADNJA OBRVA POSTUPAK I EKSTENZIJA OBRVA SA NASTAVE NA AKADEMIJI PURITY

NADOGRADNJA OBRVA POSTUPAK I EKSTENZIJA OBRVA SA NASTAVE NA AKADEMIJI PURITY

Danas je na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity održano pristupno predavanje Paole Budimir u okviru predmeta Estetske tehnike obrada obrva i trepavica. Paola Budimir je na svom izlaganju uspešno demonstrirala novu estetsku metodu na obrvama. Tehnika je nadogradnja obrva i ekstenzija obrva. Ova tehnika se koristi u svim slučajevima kada klijent ne želi trajnu šminku ili trajniju japansku metodu iscrtavanja obrva.

Nadogradnja obrva i ekstenzija obrva se radi specijalnim prirodnim antialergentskim lepkom, postavljanjem dlake po dlake na obrve. Odlična je i za klijente koji gotovo da nemaju dlačice na obrvama. Obrve se ovom tehnikom oblikuju po želji. Ovako dobijene obrve traju dve do četiri nedelje, te se korekcije rade upravo po potrebi.

Svi zainteresovani mogu pohadjati obuku koju Akademija Purity organizuje u saradnji sa Paolom Budimir. U pripremi je i akademski kurs ove tehnike, kao i uvodjenje ove metode u nastavu na studijama estetike i kozmetologije i studijama makeup umetnosti na predmetu Estetske tehnike obrada obrva i trepavica.

Na donjim fotografijama možete pogledati atmosferu sa današnjeg pristupnog predavanja.

Nadogradnja obrva i ekstenzija obrva

Ovim ekstenzijama mogu se dopuniti nedostaci obrva, ali se može i kompletno promeniti njihov oblik.

Ukoliko je reč o slabim i tankim obrvama, dužina trajanja tretmana je do dva sata. Pojedini tretmani mogu trajati i dosta kraće, oko sat vremena.

Ova tehnika je revolucionarna na našim prostorima, te se savetuje svim estetičarima i kozmetičarima kao odličan način obogaćivanja ponude u salonima ali i svima koji žele da udju u struku i nauče nove estetske tehnike.

Ekstenzije dolaze u više od šest boja, tako da je lako naći željenu nijansu.  Ova tehnika se izučava na našoj Akademiji kao akademski kurs.

Nadogradnja obrva intervju sa Paolom Budimir

Akademija: Šta te tacno zainteresovalo da se pocnes baviti nadogradnjom obrva?

Paola: Uvijek govorim da nema vece konture na licu od vlastitih obrva. One su najljepsi okvir na vasem licu. Takodjer je nevjerojatno koliko obrve utjecu na covjekov izgled. Kao esteticar i makeup artist se svaki dan suocavam sa losim obrvama. Vise razloga utjece na izgled obrva a to su razni problemi sa zdravljem poput bolesti stitne zlijezde,alopecije, razni poremecaji hormona,nedostatak vitamina,kozne bolesti te prijasnji trend precupavanja obrva. Mnoge zene su se zalijetale i cupale obrve do tanke linije sto je dovelo do slabijeg rasta dlacica. 

Zaista smatram da je ova metoda uz naogradnju kose i trepavica revolucionarna.

Akademija: Jel istina da klijentkinje prizeljkuju skoro duplo deblje obrve nego sto imaju?

Paola: Tako je. Mediji nam svakodnevno serviraju ljepotice iz showbiznisa poput Kim Kardashian, Care Delevingne i Selme Hayek koje su poznate po svojim prirodnim i gustim obrvama. Ne pratim trendove u svemu ali ovaj trend mi je zbilja drag jer su zene shvatile da je prirodno in. Vecina mojih klijentica su zaposlene zene sa malo vremena za sebe. Sugestirala sam im da naprave ekstenzije obrva i trepavica te da im nece trebati sminka jer ce im nadogradnje dovoljno upopuniti lice. Tako je i bilo. Ustanu iz kreveta, stave malo korektora i karmin i budu spremne za posao.

Akademija: Koliko traju ekstenzije obrva?

Paola: Ekstenzije obrva traju u prosjeku 2-4 nedelje. Znam da mnogima zvuci kratko ali na trzistu ne postoji jaci lepak koji smije da se lijepu na obrve i kozu.

Recimo da stavimo lepak koji koristimo za nadogradnju trepavica na obrve- vase obrve bi izgorile i dobili bi ste alergijsku reakciju. Puno cimbenika utjece na trajanje ekstenzija poput masne koze, lucenja sebuma, ljustenje koze… Poenta je da pratite upute koje vam je dao vas esteticar za dulje ocuvanje nadogradnje.

Akademija: Kako cuvati nadogradjene obrve?

Paola:  Obrve nemojte trljati i grubo se ophoditi prema njima. Vodootporne su sto znaci da se mozete slobodno umivati i kupati. Kad ih susite tapkajte peskirom, nemojte trljati. Izbjegavajte jake preparate koje sadrzavaju alkohol. Dok skidate sminku zaobidjite vase obrve. Ukoliko bas morate preci preko obrva uradite to sa blagim sredstvom bez alkohola.

Akademija: Japanska metoda tetoviranja obrva ili nadogradnja?

Paola: Jako cesto pitanje 🙂 Ja sam iskreno za oboje. Ali zar nije uvijek bolje da klijent ima izbor. Postoji dosta zena koje se boje tetovirati bilo sta pa tako i lice. Ekstenzije su dobra alternativa za klijenta koji ima posebnu priliku ili ide na more. Japanska metoda se ne preporuca ljeti na suncu te se ne smije jedan period na javna kupalista. Ipak je to rana koja mora da zacijeli. 

Akademija: Štoa ako klijent ima svetle obrve a crta ih svaki dan u tamniju boju?

Paola: Nikakav problem. Postoje posebne farbe za obrve kojim ofarbamo obrve prije nadogranje. Zatim biramo nijansu ekstenzija po ofarbanim obrvama.

Akademija: Koliki je spektar boja ekstenzija?

Paola: Za svaku boju kose postoji boja ekstenzija. Cak i za crvenokose. Od crne,tamno smedje,svijetlo smedje,plave,zlatne,crvene,mahagoniji… Veliki izbor.

Akademija: Kako izgleda tretman?

Paola: Relaksirajuce. Prvo sa klijentom razgovaram o obliku i zeljama. Nakon toga klijent legne na udoban krevet,pustim muziku i za klijenta krece odmor a za mene rad. Tretman u prosjeku traje sat ipo ovisno o stanju obrva. Ja osobno volim da klijent kod sebe ima ogledalo da u svakom trenu moze pogledati kako napreduje proces. Cesto klijent promijeni misljenje i ipak ne zeli zaobljeni pocetak nego kockasti. Zato i volim ekstenzije obrva sto u svakom trenutku mozete dodati i odvaditi dlacice bez posljedica 🙂