Select Page

DRUGI ČAS NA KURSU VENTUZA TERAPIJE - tradicionalna kineska medicina

Drugi čas na kursu ventuza terapije

Drugi čas na kursu ventuza terapije profesor ponavlja gradivo i praktično pokazuje na modelu primenu ventuza terapije. Polaznici ovog kursa uvežbavaju ovu tehniku. Sama terapija traje 45 minuta, za to vreme ,radi se masaza nogu , stomaka , ruku , nakon toga se model okrene na drugu stanu i radi se zadnja strana nogu i ledja. Svaki pokret se radi odozdo ka gore, usmeru protoka krvi oi limfe. Vrlo je važno pratiti taj smer, pokreti mogu biti pravolinijski , cik-cak i kružni.

 

Polaznici na kursu ventuza terapije praktično uviđaju da prilikom primene ventuze dolazi do lokalne staze krvi i do lokalne kongestije tkiva. Razređivanje koje se stvara pri vakuum masaži pojačava snabdevanje tkiva kiseonikom, intenzivnu razmenu materija i poboljšava cirkulaciju. Ovaj efekat omogućava obnavljanje i učvršćivanje kože, stimuliše limfodrenažu. Pritom, duži uticaj ventuza omogućava izravnjavanje potkožnih masnih ćelija.

 

U najčešćem broju slučajeva staklene čaše se zagrejavaju koristeći zapaljenu kuglicu pamuka namočenu u alkohol, koja se zatim stavlja u čašu i uklanja kiseonik stvarajući vakum. Brzo se okreće čaša i priljubi se na određeno područje tela, pa čaša povuče kožu i učvrsti se na telu. Smatra se da se ovim otvaraju pore, šire krvni sudovi, prokrvljuje tretirano područje, razbijaju zastoji u cirkulaciji, uspostavlja narušeni ki (vitalna energija) i konačno izbacuju toksini. Nakon terapije na mestima gde su bile čaše ostanu tamni pečati, koji nestanu nakon nekoliko dana. Neretko nastanu i plikovi sa vodom, čijom analizom su dokazani toksini i oštećena krvna zrnca.

 

NAUČITE VENTUZA TERAPIJU

SONY DSC

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

trajna šminka kapaka na Akademiji