+381607237853 akademija.purity@gmail.com

MORSKA VODA I NJENE DOBROBITI ZA ZDRAVLJE

MORSKA VODA I NJENE DOBROBITI ZA KOŽU

Morska voda je blagotvorna za vašu kožu. Zato odmor shvatite i kao poseban spa tretman i iz mora izvucite najbolje za sebe. Ukoliko možda ne idete na more, napravite morsku klimu u vašem kupatilu i podarite koži negu. Ipak, osim osnovne funkcije – hidratacije, voda sadrži i materije koje podstiču i podržavaju prirodne funkcije kože. Proizvođači kozmetike zato dosta koriste termalnu i morsku vodu, tako da je zavisno od tipa kože, njenog trenutnog stanja i eventualnih poremećaja, za svaki tip i stanje kože moguće pronaći preparat koji će joj spolja pomoći da zadrži vodu, a iznutra je ojača.

Morska voda deluje kao stimulator i aktivator metabolizma ćelija. Osim toga, morska voda deluje antiseptički, steže i tonizira kožu. Mineralne materije iz mora pomažu da se normalizuje vitalna energija našeg organizma. Nakon kupanja u moru, koža postaje glatka i zategnuta, a većina nečistoća se samo odstrani. To je zato što je morska voda pravi lekoviti eliksir, zbog čega se pročišćena i prerađena uveliko koristi u preparatima za negu kože, ali i lečenje sluzokože disajnih puteva.

Slana voda lakše prodire u kožu i sluzokožu, a  sa njom i vredni sastojci, kao što su minerali i elementi u tragovima, koji su potrebni za osnovne biohemijske procese neophodne za ravnotežu. Pored toga, more sadrži i alge koje obiluju mineralima i obnavljaju ćelije, poboljšavaju izgled kože, jačaju imunitet i pomažu u uklanjanju celulita.

Negativni joni kojih je morski vazduh pun, jačaju imunitet, poboljšavaju koncentraciju, smanjuju nesanicu, povoljno utiču na ljude koji su skloni depresiji, pomažu i onima koji imaju probleme sa astmom i alergijama.

U kućnoj varijanti možete praviti kupke sa morskom soli i u nju dodati par kapi eteričnih ulja .Posle kupanja vaša koža će biti mekša i lepša. Morsku so možete koristiti i kao prirodni pilig za uklanjanje mrtvih ćelija kože. Takođe se može koristiti i u pedikiru, kao kupka ili piling.

Kao što ste mogli videti iz priloženog, morska so ima višestruku namenu i mnoga blagotvorna dejstva, kako na kožu, tako i na ceo organizam.

ZAŠTO SU ALGE DOBRE ZA KOŽU?

MORSKA VODA I NJENE DOBROBITI ZA KOŽU

PROČITAJ OVDE

ŽELIŠ DA POSTANEŠ PROFESIONALAC U SVOM POSLU I PRUŽANJU USLUGA IZ OBLASTI ESTETIKE-KOZMETIKE ILI WELLNESS I SPA TRETMANA - UPIS NA STUDIJE JE U TOKU!

Trikovi za prirodni lifting lica

VIDI OVDE