Select Page

MILENA ĆERANIĆ I ĆEMO - Akademija Purity šminka za muzički spot, pesma - Više od života

šminka za muzički spot

Šminka za muzički spot. Akademija Purity je radila šminku za muzički spot Milene Ćeranić i Ćema za pesmu Više od života. Lokacija snimanja spota bila je Porto Karas u Grčkoj. U to vreme Akademija Purity je radila šminku na pripremama finalistkinja za izbor za Miss Srbije. Milena i Ćemo su gostovali kao javne ličnosti i finalistkinje izbora za Miss Srbije su mnogo naučile od njih. Naučile su kako da se nose sa publicitetom, kako da reaguju i pravilno odgovaraju na pitanja novinara. Spot se snimao kao mešavina opuštenih i elegantnih kombinacija. Šminku smo prilagodili obema kombinacijama i uradili smeđi smokey eyes. S obzirom na Milenin taman ten i smeđu kosu ovakva boja na očima nije bila previše upadljiva a opet je isticala njene krupne oči.šminka za muzički spot.

Pogledajte spot OVDE

 

Muzički spot, ili samo spot je promotivni film za pesme u popularnoj muzici. Muzički spotovi počeli su da se naširoko puštaju na televiziji početkom ’80-ih godina XX veka. Mnoge istoimene pesme istih izvođača imaju dva, tri ili više različitih spotova. Prema autoru Majklu Šoru (Mikael Shore), muzički spot simbolizuje produžetak kulturnih stavova i moderne umetnosti vezane za XX vek. Moderna umetnost i kultura je preoblikovala, zaobilazila ili uništavala uspostavljene tradicije i konvencije narativne logike i slikovnog predstavljanja. Isticanje slike i montaže nad naracijom i likom je asimilacijaove moderne tradicije. Po njemu, muzički spot je popularni, a ne ezoterični medij koji je preneo avangardne stavove i tehnike u mejnstrim. Prema Enciklopediji Britanika, muzički spot je u svojoj suštini reklama, i poput nje suštinski postmoderna umetnička forma: hibridnaparazitska, prisvojna, često kompromitovana zbog reklamnog prizvuka ili potcenjena zbog umetničkih pretenzija.

O Mileni:
Milena Ćeranić
03. 04. 1986.
mama Vesna, tata Dragan i braća Andrija i Marko
počela je uz “Tropiko bend”, učestvovala u “Zvezdama Granda”, “Farmi”, a potom započela solo karijeru
Pevačica

Kao mala pevačica je više volela da se igra loptom nego lutkama, oduvek je želela da bude u centru pažnje, a odrasla je uz muziku Dženis Džoplin

— Danas sam baš pričala sa svojom stilistkinjom, pa smo pomenule kašnjenje. Ja kažem: „Ma mene ne bi čudilo da ja i na svoju svadbu zakasnim”, a ona mi savetuje: „Pa tebe treba obavestiti da ti je venčanje dan ranije, jer glupo je da zakasniš ceo dan i da dođeš sutra na svoju svadbu” — kroz smeh priča Milena i dodaje da ipak postoji jedan muškarac koji je i pored svega doživeo da ona dođe na vreme.
— Eto, moj tata je jedan od retkih ljudi koji je doživeo da ja ispoštujem njegovo vreme. Voleo je da ne kasnim kad se dogovorimo da dođem kući u određeno vreme. To sam uspevala, ali je bilo vrlo mukotrpno, moram priznati — počela je sponatno svoju priču pevačica Milena Ćeranić, bivša zvezda „Granda”. Nije nepoznato da ju je energija koju poseduje već na samom početku izdvojila od ostalih takmičarki u njenoj generaciji, a i kasnije, gde god bi se pojavila, uvek bi izazvala buru — kod nekih negativnu, kod nekih pozitivnu. Ali gde Milena Ćeranić prođe, tu zasigurno mora da zavarniči, pa makar nakratko. Tako je bilo na „Farmi”, kada je ušla sa tadašnjim dečkom i kolegom Nemanjom Stevanovićem, ali se nastavilo i posle rijalitija. Iz te priče Milena je izašla kao negativac. Iako ju je to tada možda poremetilo, sad je to, kaže, samo deo njene prošlosti.