Select Page

Mezoterapija na Akademiji za estetiku i kozmetologiju – izucava se na predmetu specijalni tretmani na III godini.

Doktor Milos Bankovic, ima izuzetno iskustvo u Mezoterapiji. Pitali smo ga da nasim posetiocima prenese nekoliko informacija o ovoj zaista vaznoj metodi u kozmetici. Evo njegovog odgovora:

Mezoterapija predstavlja unošenje aktivnih koktela u kožu injekcijama. Efekti se postižu kombinovanim delovanjem samog koktela, ali i pravljenjem malih trauma zbog brojnih uboda iglicama. Sastav koktela zavisi od indikacije, a najčešće se dodaju supstance koje deluju protiv starenja kože, kao što su vitamini, minerali, antioksidansi, DNK, ATP, hijaluronska kiselina itd. ili se dodaju supstance koje razgrađuju masno tkivo i ubrzavaju cirkulaciju pa deluju protiv celulita. Kada se iglicama naprave male traume, tkivo se podstiče na zatezanje. To nastaje zbog stimulacije ćelija koje svi imamo u svojoj u koži, koje se zovu fibroblasti, da stvaraju novi kolagen i da regenerišu tkivo.
Glavne indikacije za mezoterapiju su revitalizacija kože i tretman celulita. Pametno je uvek krenuti sa ovim tretmanom, pre nego se podvrgnemo nekim agresivnijim. Ovo je iz razloga što mezoterapija predstavlja bezbednu i prirodnu metodu, jer se unose blage supstance i koža se podstiče na samoobnavljanje. Ne ubacuju se bilo kakvi veštački materijali, već samo prirodni kokteli.
Protokol koji se savetuje za mezoterapiju je sledeći- kada je u pitanju lice, najčešće se savetuje 4 tretmana mesečno, a nakon toga 1x mesečno, za održavanje. Kada je telo u pitanju ovaj protokol se menja u zavisnosti od jačine koktela, pa se tretmani mogu raditi i na 2 nedelje.