+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Mezopen mezoterapija sa nastave Paramedicinske kozmetologije

Mezopen mezoterapija

Mezopen je revoucionarni tretman koji se može koristiti za podmlađivanje, ukljanjanje ožiljaka, široke pore, ukljanjanje akni, zatezanje kože, dublje i pliće bore, strije, lečenje suve kože i hipopigmentacije. Princip rada Mezopen aparata bazira se na mikroiglicama koje stvaraju mnogobrojna mehanička oštećenja pri kojima se koristi sistem samozaceljivanja kože. Takvi sterilni kanali u koži nam omogućavaju ubrizgavanje medicinskih aktivnih supstanci ili već gotovih koktela koji će kožu podmladiti i zetegnuti. Njegove prednosti su odsustvo bola, nema neželjenih dejstava, kontrolisana dubina prodiranja, brz oporavak i vidljivi rezultati već par dana nakon tretmana.

U funkciji estetskih korekcija

Tokom poslednje decenije, uprkos mnoštvu metoda za negovanje lepog izgleda, izdvojila se posebna, vrlo jaka disciplina, estetska mezoterapija. Opšti napredak nauke i zainteresovanost lekara za ovu oblast doneo je značajan pomak u podmlađivanju i poboljšanju opšteg izgleda tela kad je reč o promenama poput celulita, viška centimetara na struku, bedrima, nadlakticama, kukovima. Mezoterapija postaje metoda prvog izbora i kada se radi o borama, starenju lica i ruku, smanjenom tonusu, aknama, rozacei, ožiljcima, strijama, kapilarima i pegama.

Svi problemi u vezi s ishranom, metabolizmom kože i potkožnog tkiva, uopšte starenja ili degenerativne izmenjenosti najbolje mogu da odgovore na direktno aplicirane vitamine, minerale, aminokiseline, podsticajne faktore za cirkulaciju, koji imaju pozitivno dejstvo po organizam u celini.

Takođe, estetsku mezoterapiju možemo uspešno kombinovati s primenom nutritivnih preparata, kao dodataka ishrani, što omogućava najbolje efekte.