+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ŠTA JE JAPANSKA METODA ISCRTAVANJA OBRVA? - sve što treba da znate o ovoj tehnici

Šta je japanska metoda iscrtavanja obrva?

Japanska metoda iscrtavanja obrva je estetska tehnika namenjena svima onima koji imaju retke ili ne dobro pozicionirane obrve. Ova tehnika će vam pomoći da preskočite svakodnevno iscrtavanje obrva i da uživate uvek u prirodno lepim obrvama. 

Japanska metoda iscrtavanja obrva će oduševiti sve žene, i one koje vole skoz prirodan, “natural look” do onih devojaka koje uživaju u svakodnevnom šminkanju. 

Ova tehnika spada u semipermanent make up, odnosno polutrajne šminke, a omogućava da se dobije prirodan izgled obrva bez kompletnog uklanjanja dlačica. Japanska metoda icrtavanja obrva daje potpuno nprirodan rezultat pa je razlika između običnih i nacrtanih obrva gotovo nevidljiva pošto se svaka dlačica crta upravo tamo gde prirodna dlaka nedostaje. Ovakve obrve omogućuju savršen izgled i nakon skidanja šminke, u bazenu, sauni, teretani… Lice izgleda mlađe, liftingovanije, jer se iscrtavanje oblika u potpunosti prilagođava anatomiji lica klijenta.

Postupak rada japanskog iscrtavanja obrva se sastoji u nekoliko koraka od kojih je prvi razgovor sa klijentom o mogućim faktorima rizika, saveti o željama klijenta i procena trenutnog stanja obrva. Zatim sledi apšminkovanje, dezinfekcija kože i anestetik. Nakon toga sledi detaljno iscrtavanje simetrije obrva po anatomiji lica klijenta, dakle, sa olovkom se iscrta probna forma obrva, najsličniji oblik želji klijenta. Kada se sve to završi, kreće se sa japanskim iscrtavanjem.

Svi instrumenti moraju da se sterilišu , tačnije svi sem jednokratnih materijala. Nožići svakako predstavljaju jednokratni materijal i otvaraju se direktno pred klijentom.

Ceo postupak traje između 1-2h , a najviše se vremena posvećuje pripremi i probnom crtanju oblika. Unos pigmenata u kožu je veoma plitak pa nema natečenosti i krvarenja, ali isto tako, i potrebnije su korekcije. Prva korekcija se radi nakon mesec dana, a sledeća nakon godinu dana. Na taj način je zadržavanje pigmenta u koži prilikom japanske metode obezbeđen za naredne tri godine.