Select Page

MEHANIČKI I BIOLOŠKI PILING - sa vežbi na predmetu Primenjena kozmetologija, smer: ESTETIČAR-KOZMETIČAR

MEHANIČKI I BIOLOŠKI PILING

Na vežbama na predmetu PRIMENJENA KOZMETOLOGIJA studenti prve godine smera ESTETIČAR-KOZMETIČAR prvi put su praktično radili mehanički i biološki piling.

Studenti su započeli čas pripremom prostora za rad – stavljanjem rukavica, kozmetičkih kapi, dezinfekcijom, pravljenjem tufera za tretman, i pripremom klijenta. Klijent je pokriven ćebetom radi maksimalne udobnosti i zaštićen ubrusima u predelu dekoltea.

Tretman započinjemu apšminkovanjem – uklanjanjem šminke i higijenskim čišćenjem lica.

Zatim se radi drenaža lica i dekoltea kao i masaža – ponavljanje materije sa predhodnih predavanja.

Primena mehaničkog pilinga – mehanički piling služi za uklanjanje površinskog sloja izumrle kože, samim tim dobija baršunast izgled i postaje spremna za usnos aktivnih supstanci iz preparata koji dalje slede u tretmanu.

Mehanički piling je kompozicija sačinjena od granula (sitnih ili krupnih). Samim tim takva vrsta preparata može biti i u vidu peska – peščani piling. U zavisnosti od veličine čestica određujemo kom tipu kože je koji piling adekvatan.

Biološki piling sa kojim su studenti radili služi za izbeljivanje kože pored svojstva uklanjanja izumrlih ćelija.

Više o smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR pogledajte OVDE

Bioloski piling

Fitopiling, deluje na sve slojeve epiderma, apsolutno bez štetnih posledica,svi sastojci fitopiliga su prirodni biološki aktivni preparati. Dugogodišnji rad sa ovom terapijom potvrđuje njenu viskoku efikasnost i apsolutnu neškodljivost.
Fitopiling ne samo da izaziva brzo perutanje površinskog sloja kože nego i aktivno utiče na normalizaciju metabolizma elemenata u koži, obnavljanje turgora (elastičnost i zategnutost kože).
Biološko dejstvo pilinga ostvaruje se putem poboljšanja metabolizma tkiva. Za razliku od drugih vrsta pilinga Fitopilig ima produženo delovanje , što znači da posle od 2-3 tretmana postiže poboljšanje stanja kože.
Ako uzmemo u obzir sve što smo do sada pomenuli ,vrlo privlačno izgleda prirodni terapeutski biljni piling “KAKTUS”., to je izvanredna alternativa svim nabrojanim oblicima pilinga, zato što prilikom primene FITOPILING u koži ne dolazi do koagulacije belančevina.
Fitopiling je veoma efikasan, daje brze rezultate, bez traumiranja kože i ne izaziva komplikacije u periodu posle pilinga.
Preparat veoma uspešno leči kožu i utiče na njeno veoma brzo obnavljanje .Ovaj piling možemo preporučiti za rešavanje više od 60 % problema kože sa kojima se svakodnevno srećemo.

Indikacije:

  • bubuljice
  • hiperkeratoza
  • neravna tekstura kože
  • masna koža sa proširenim porama
  • hiperpigmentacija
  • podlivi posle akni i infiltranti
  • profilaktika starenja kože
  • ožiljci koji su nastali na koži kao posledica bubuljica