Select Page

Medicinski pedikir i estetski pedikir 

Šta je profesionalni pedikir?
To je kozmetički tretman nege stopala, i zavisno  od želja ali i potreba klijenata postoji nekoliko vrsta pedikira. 

  1. Pedikir, zavisno od potreba korinsika može biti različita
  2. Klasičan pedikir, to je kozmetički tretman zdravog stopala kod koga se obrađuje stopalo koje se redovno održava u salonu, otklanja se eventualna zadeblljana koža, tretira se kožica oko noktiju, uz prethodno natapanje u toploj kupki, lagana masaža, ulepšavanje i lakiranje.

3. Medicinski pedikir podrazumeva tretman zdravstvenih problema koje nalazimo na stopalima: jako zadebljane kože i problema kao što su urasli nokti, gljivice, kurije oko, dijabetičko stopalo, pukotine i sl. Medicinska nega stopala danas se naziva podologija.

4. Spa pedikir predstavlja opuštajuću negu stopala i negu umornih nogu, obuhvata posebnu vrstu masaže stopala, pilinge, hranljive maske i pri tom se ljudi mogu jednostavno opustiti i odmoriti.

Izbor tipa pedikira svakako zavisi od želja korisnika, ali i od stručnih saveta naših pedikira.

Pedikir ujedima ribica sve popularniji

Malene pirane u akvarijumu kruže u krug strpljivo čekajući da neka dama željna lepih stopala u vodu uroni svoje noge. Kada se to desi, one svojim malenim ustima počnu sisati i grickati kožu na zglobovima, peta i između prstiju. Upravo na tome zasniva se nova popularna tehnika pedikira. Cilj je da vam ribice iyrickaju odumrlu kožu sa stopala.

Ipak, ne možete svoje noge umočiti bilo gde i očekivati da će efekat biti dobar. Riba garra rufa malena je i bezuba riba poreklom iz Turske, Sirije, Iraka i drugih delova Bliskog istoka.Poznata je kao „riba – doktor“ i koristi se vekovima za lečenje rana, psorijaze i ekcema.

Medicinski pedikir i estetski pedikir se izucava na drugoj godini smera esteticar kozmeticar