+381607237853 akademija.purity@gmail.com

MASKE OD GLINE

Maske od gline

Maske od gline su idealne za negu i čišćenje kože lica pre, ali i tokom leta, jer uklanjaju mrtve ćelije sa površine kože, sužavaju pore, poboljšavaju cirkulaciju, uništavaju bakterije koje izazivaju akne i bubuljice, ostavljajući kožu hidrantnom i mekom. Iako su idealne za svaki tip kože, postoje važna pravila kojih se treba pridržavati prilikom nanošenja maski  od gline.

Maske od gline prema tipu kože:

 Glinu razlikujemo po bojama koje nose određeni sastav pogodan pojedinim tipovima i problemima kože. Zelena glina uklanja višak masnoće te podmlađuje kožu jer podstiče sintezu kolagena i elastina. Crna glina uklanja mrtve ćelije kože, podstiče cirkulaciju, a odlična je i za posvetljivanje i ujednačavanje tena. Bela glina je idealna za negu osetljive kože sklone alergijama. Ružičasta glina poboljšava elastičnost kože, a može se koristiti i za tretiranje tamnih podočnjaka i natečenih vrećica ispod očiju. Žuta glina nežno i učinkovito pomaže u lečenju kožnih bolesti, a crvena glina izvlači nečistoće iz kože. Vulkanska mineralna glina čisti, smanjuje i zatvara pore.

Kako biste omogućili da koža upije hranljive sastojke iz maske od gline, neophodno je da temeljno očistite kožu od šminke i nečistoća, a takođe možete i da naparite kožu nekoliko minuta, kako biste otvorili pore i uklonili mrtve ćelije kože, ali i povećali propustljivost kože za prodiranje hranljivih sastojaka iz maske.

Upotreba je vrlo jednostavna. Prstima ili četkicom ravnomerno rasporedite tanak sloj maske na kožu, izbegavajući predeo oko očiju i usana. Čim gornji sloj maske krene da menja boju, isperite je sa lica. Ukoliko primetite da se lice zateže, poprskajte ga vodom kako biste sprečili da se maska potpuno osuši i dehidrira kožu.

Nakon maske umijte lice hladnom vodom kako biste zatvorili pore i učvrstili kožu. Takođe, nakon upotrebe maske, neophodna je hidratacija kože. To može biti hidratantna krema ili maska koja se brzo upija i sadrži vitamin E, aloe veru i ima antioksidativno dejstvo.

Osobe sa normalnim tipom kože, mogu koristiti masku jednom nedeljno, osobe sa masnom i problematičnom kožom dva puta nedeljno, a osobe sa suvom osetljivom kožom jednom u 15 dana.

 

POSTANITE PROFESIONALNI ESTETIČAR - KOZMETIČAR

KLIKNI OVDE

PRIRODNE MASKE ZA LICE - IDEALNE ZA NEGU MASNE KOŽE

PROČITAJ OVDE