+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ZAŠTO MASIRAMO CELO TELO? - blagotvorno dejstvo masaže celog tela

Zašto masiramo celo telo?

Zašto masiramo celo telo? Masaža celog tela je značajna za naše fizičko, emocionalno i duhovno zdravlje, a blagotvorno utiče na osobe svih životnih doba. Bez obzira na tip masaže njeno dejstvo je višestruko. Pozitivno dejstvo masaže, poboljšava i ubrzava krvotok i limfotok,poboljšava elastičnost i regeneraciju kože,opušta mišiće,usporava i produbljuje disanje,podstiče probavu,ubrzava metabolizam,pospešuje izbacivanje štetnih materija iz organizma,smanjuje bol i napetost,deluje na unutrašnje organe.Relaks masaža počinje laganim glađenjem mišića, koje dovodi do opuštanja, a potom se pokreti pojačavaju i pripremaju telo za jače postupke kojima se obrađuju delovi tela. Relaks masaža opušta mišiće, zagreva telo i pojačava cirkulaciju i protok limfe, pospešuje protok kiseonika u tkivo i samim tim čini telo lepršavim, aktivnijim i punim energije. Svaka masaža ima određeno dejstvo na tkiva i organe. Redosled primenjenih zahvata u masaži različitih delova tela nisu uvek isti.

Zašto masiramo celo telo?

Osnovno pravilo prilikom masiranja da u početku budu zastupljeni blagi zahvati a isto tako i završetak masiranja. Pojedini autori daju i redosled masiranja: glađenje, trljanje, gnječenje, vibracije. U sportskoj medicini ovo pravilo se ne primenjuje zbog specifičnosti masiranja i njegovog efekta na oporavak sportista. Osnovni hvatovi u masaži su: 1. glađenje – effleurage, 2. trljanje – frcton, 3. gnječenje (istiskivanje) – petissage, 4. lupkanje (udaranje pljeskanje) – tappotement, 5. vibracije (zahvat rastresivanja) – vibration.

Zašto masiramo celo telo?

Antistres masažom oslobađa se bol, stres, nervoza, napetost mišića. Takođe, poboljšava se cirkulacia i metabolizam. Ovo je masaža celog tela, ali je akcenat na stresne zone, odnosno na leđa, vrat i ramena.Kontraindikacije za masažu su: povećana telesna temperatura, akutni zapaljivi procesi, gnojni procesi (čirevi, razne inficirane rane i sl.) Opekotine na koži prouzrokovane različitim hemijskim ili fizičkim agensima zapaljenja vena i linfnih puteva maligne marformacije i sl. 

NAUČI PROFESIONALNU MASAŽU

masaža ramena

OVDE

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

pre odlaska na masažu

KLIKNI OVDE