Select Page

Masaža za trenutno olakšanje bola

Masaža za trenutno olakšanje bola se krije u drevnoj azijskog tehnici. Ova tehnika se naziva “mudra”, poznatije kao joga za prste, možete da se ublažite glavobolju,rešite se stresa, bolova u leđima i umora.

Na staroindijskom „mudra“ znači „pečat koji donosi radost“. U mnogim azijskim zemljama ovu vrstu joge koristili su za uklanjanje duhovnih i telesnih tegoba. Ovo uopšte ne treba da vas čudi, jer se na vrhovima prstiju nalazi skoro 4.000 nervnih završetaka koji su preko energetskih puteva, meridijana, povezani sa svim organima. Treba samo da naučite da ih aktivirate. Pritiskom na pojedine prste ili površinu dlana možete da ojačate imunološki sistem, da se oslobodite stresa, ublažite glavobolje… Mudra vežbe pomoći će vam da se oslobodite blokada u telu, a vaša životna energije moći će neometano da protiče.

Rešite se glavobolje

Kad vas zaboli glava, nemojte da posežete za tabletama, jer glavobolju možete da uklonite sasvim efikasno i pomoću sledeće mudre. Spojite vrhove palčeva, kažiprsta i srednjeg prsta obe ruke. Domali prst savijte, a mali prst ispravite. Nežno pritiskajte jagodice i u isto vreme polako i duboko udišite i izdišite. Ponavljajte ovu mudru tri puta u toku dana po pet minuta. Vežbajte zatvorenih očiju jer ćete se tako brže opustiti.

Pobedite bol u leđima

Ako na poslu konstantno sedite, verovato i vi pripadate onima koji često osećaju oštar bol u leđima. Problem ćete rešiti laganom masažom spoljne strane levog palca, od korena ka vrhu. Isto to uradite i sa palcem druge ruke. Tako ćete umiriti nerve na kičmenom stubu. Da bi vežbe bile efikasnije, skinite sav nakit s ruku.

Povratite energiju

Posle napornog radnog dana često ste umorni i iscrpljeni. Sledeća mudra će vam pomoći da to savladate. Spojite vrhove palčeva, kažiprsta i srednjih prstiju i blago pritiskajte. Ostale prste ispružite. Da biste postigli prave rezultate, ovu mudru primenjujte od pet do 20 minuta.

Ojačajte imunitet

Ako ste prehlađeni, pomoći će vam ove vežbe. Laganim pritiskom nežno masirajte gornji deo srednjeg zgloba kažiprsta i srednjeg prsta po jedan minut. Možete i da upletete prste jedne i druge ruke, i tako ih trljate tri sekunde. Ponavljate ovo nekoliko puta dnevno kako biste aktivirati limfni sistem, izbacili otrove i ojačali imunitet.

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

tradicionalna tehnika lečenja

POGLEDAJTE VIŠE O PREPARATIMA ZA ZAŠTITU OD SUNCA

preparati za zaštitu od sunca