+381607237853 akademija.purity@gmail.com

MASAŽA TOPLIM HIMALAJSKIM SOLIMA

MASAŽA TOPLIM HIMALAJSKIM SOLIMA

 

Masaža toplim himalajskim solima poseban je užitak, evo i zašto. Himalajska so preko 250 miliona godina sazrevala je u praokeanima i pećinama ispod Himalaja. Ona je potpuno netaknuti deo prirode i smatra se najčistijim elementom u svetu.

U sebi sadrži 84 prirodnih minerala i elemenata, a jedinstvena molekularna struktura koja sadrži natrijum, kalcijum, magnezijum i gvožđe, savršeno odgovara našem telu i vrlo je važna za organizam.

Sve što masažom utrljavamo u kožu, koža će i upiti i cirkulacijom uneti u organizam. Masaža toplim, posebno obrađenim grumenima himalajske soli, u kombinaciji sa uljima, telu omogućava upijanje njenih dragocenih minerala i mikroelemenata, što višestruko povoljno deluje na organizam i obnavlja energetsku ravnotežu. Posebna tehnika masaže toplim himalajskim solima obuhvata lice i celo telo, sa posebnim naglascima na akupresurne tačke.

Rezultat ove masaže je potpuna opuštenost i smirenost, mekana, nahranjena koža, stimulisana cirkulacija, smanjenje  bola u mišićima, smanjenje umora i napetosti, energetski obnovljeno telo i psiha.

Nežno obrađeni grumenovi soli različitih oblika koji se prilagođavaju različitim delovima tela zagrevaju se u posebno osmišljenoj torbi za zagrevanje. Postižu temperaturu od 55 stepeni koja se u soli zadržava dugo i omogućava potpuni ugođaj i uživanje. Nežno obrađeni grumenovi soli različitih oblika koji se prilagođavaju različitim delovima tela zagrevaju se u inovativnoj, posebno osmišljenoj torbi za zagrevanje.

Kamenova za masažu od čiste himalajske soli u setu ima na desetine. Raznih oblika: kugli, ciglica, srcastih oblika, valjkastih štapića, jajastih oblika, pljosnatih krugova itd. Svaki od njih ima svoju namenu. Za masažu je predviđen i poseban kofer sa ugrađenim grejačima i termostatom, u kome se kamenovi greju do temperature od 45 do 50 stepeni Celzijusa.

Inače, sama himalajska so ne vezuje bakterije, viruse i gljivice i preporučeno je da nakon masaže 15 minuta miruju kako bi se potpuno „revitalizovali“. Za ovu masažu predviđeno je da terapeut koristi isključivo čista prirodna ulja, kao što su kokos, badem, maslina, seme grožđa, jojoba, avokado i posebno blagotvorno i lekovito susamovo ulje.

Ceo proces masaže ide kombinacijom hvatova rukama i korišćenjem toplih kamenova soli sa kojima se masira svaki deo tela. Takođe, postavljanjem soli na akupunkturne tačke, energetske čvorove. Ceo proces bogat je i vežbama istezanja i oslobađanja napetosti svakog zgloba posebno. Pored čuvanja zdravlja, ova terapija ima i izuzetan terapeutski efekat kod mnogih stanja indikovanih za primenu masaže sa toplotnim procedurama.

Ne preporučuje se osobama sa povišenim krvnim pritiskom, osobama sa proširenim venama, trudnicama, deci ,osobama sa infekcijama kože, kod bilo kakvih zapaljenskih procesa u organizmu, bilo kakvih krvarenja i slično.

 

 

POSTANITE PROFESIONALNI WELLNESS I SPA TERAPEUT I NAUČITE DA RADITE SVE VRSTE MASAŽA I TRETMANA KOJI SU U SLUŽBI ZDRAVLJA

MASAŽA TOPLIM HIMALAJSKIM SOLIMA

VIDI OVDE

KADA SE KORISTI REIKI TEHNIKA?

REIKI TEHNIKA

PROČITAJ OVDE