+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Beli luk i limun lek za vene

Limun i beli luk lek za vene

Beli luk lek za vene. Šta kažete na kombinaciju tri najmoćnije namirnice stavljene u službu vaših vena? Odavnina se zna da je beli luk lek za vene, a kad se njemu dodaju limun i maslinovo ulje, dobija se dobitna kombinacija.

Evo recepta:Beli luk lek za vene

12 čenova belog luka, ½ šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja, sok od jednog limuna. Pojedini izvori predlažu da ovaj osnovni recept dodate malo aloja gela i nekoliko kapi ruzmarinovog ulja.

Priprema: oljuštite beli luk, protisnite ga kroz presu za beli luk, stavite dobijenu pastu u teglu i dodajte maslinovo ulje. Dodajte limunov sok. Zatvorite teglu i ostavite tokom noći na hladnom i mračnom mestu. Sledećeg jutra procedite smesu drvenom cediljkom ili kroz gazu.

Lakši način je uvek kupovina gotovog ulja belog luka koje je dobijeno parnom destilacijom na isti način kako se dobijaju i ostala esencijalna ulja.

Kako ulje belog luka leči vene?

Ulje belog luka koje predstavlja mešavinu maslinovog ulja i aktivnih materija iz belog luka  moćno deluje protivupalno, tonira i učvršćuje. Na taj način ulje belog luka redukuje proširene vena i kapilare. Takođe stimuliše bolju cirkulaciju. Plus, ovaj lek deluje umirujuće tj. umiruje bol i nelagodu koju osećate u nogama usled proširenih vena.

Beli luk sadrži moćnu protivupalnu supstancu alicin. Ona je, na žalost, odgovorna i za zanosni miris belog luka. Alicin lekovito deluje na organizam na mnogo načina. Primenjen na proširene vene smanjuje upalu zbog koje su vam vene ispupčene i nadute.

Osim što redukuje upalu, alicin pospešuje cirkulaciju u delu tela na koji je primenjen. Bolja cirkulacija u venama im omogućava da se brže oslobode toksina nakupljenih unutra. Budući da je alicin veoma jaka aktivna materija, ne preporučujemo vam da stavljate svež luk na kožu. To bi moglo izazvati crvenilo i osećaj pečenja. Zato ga uvek potapamo u biljno ulje.

Udružene aktivne materije u ovoj kombinaciji kreiraju zaista moćan prirodni lek za vene. Limun (neki čak savetuju sok od pomorandže) pomaže otpuštanje aktivnih materija iz belog luka. Limun takođe ovoj mešavini daruje obilje vitamina C koji deluje kao antioksidant na kožu. Uostalom, verovatno znate da među svim vitaminima za kožu C vitamin najbolje čuva čvrstinu, mladolikost i lep izgled kože.

Upotreba:

Izlijte u ruku izdašnu količinu ulja. Nanesite ga na obolelo mesto nežnim kružnim pokretima. Izmasirajte dobro, nežno utrljavajući ulje prstima u svaki deo obolelih vena. Tako ćete pospešiti cirkulaciju što je veoma važno za popravljanje stanja proširenih vena. Ostavite da ulje belog luka deluje na vene jedan sat. Nakon toga isperite vodom.

U skladu sa ruskom narodnom medicinom iz koje ovaj lek i potiče, ulje belog luka bi trebalo aplicirati uveče a potom obolelo mesto umotati u najlon kesu, zavoj ili toplu tkaninu i tako prespavati. Tek ujutru perete kožu mada će osim mirisa slabo šta i ostati. Koža će biti preporođena.

Tretman belim lukom bi trebalo ponavljati tri puta nedeljno. Poželjno je da ovo radite uveče i da nakon tretmana odmah odete da se odmarate.

Za što bolje rezultate, kombinujte lečenje uljem belog luka sa umerenim vežbanjem i izbalansiranom ishranom i recimo čajevima za vene.

PRIRODNO POBOLJŠANJE CIRKULACIJE

PROČITAJ OVDE

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI MAKEUP UMETNIK

VIDI OVDE