Select Page

LED terapija

LED terapija

Led terapija (Light-emitting diode) ili drugačije poznata i kao fotodinamična terapija (PDT – photodynamic therapy) podrazumeva usmeravanje LED svetla različite boje na kožu. Led svetla rade na različitim frekvencijama i prodiru u različite dubine kože, tako tretiramo različite indikacije odnosno probleme. Led svetla mogu da se koriste samostalno (kombinovanjem više boja ili usmeravanjem samo jedne boje led svetla) ili u kombinaciji sa različitim tretmanima.

Plavo led svetlo protiv akni

Plavo led svetlo emituje svetlo određene frekvencije koje diretkno prodire u sloj kože gde su bakterije koje uzrokuju pojavu akni. Uništava bakterije, pogodno je i za upaljene akne, ima antibakterijsko dejstvo pa vrši i prevenciju daljeg nastanka akni, ne isušuje kožu niti dolazi do bilo kakvih neželjenih dejstva kao posle drugih tretmana pa nema perioda oporavka, poptuno je bezbolno i ne uništava okolno zdravo tkivo, dezinfikuje kožu pa je odlično kao priprema za druge procedure i aktivira revitalizujuće procese u koži pa je pogodan kod oporavka kože od razčičitih povreda.

Crveno led svetlo za anti aging tretman

Kao i plavo led svetlo i crveno led svetlo emituje svetlo određene frekvencije koje diretkno prodire u sloj kože gde se odigravaju različiti mehanizmi zaduženi za prozvodnju kolagena i elastina. Podsticanjem proliferacije istih dolazi do postepenog smanjenja bora, postaju pliće a u kombinaciji sa drugim tretmanima ujedno je moguće postići i lifting efekat. Crveno led svetlo prodire u određeni sloj kože gde podstiče enrgiju ćelija, podstiče dodatnu proizvodnju kolagena i elastina, podstiče cirkulaciju, pozitivno utiče na bore koje vremenom postaju pliće, a ujedno se vrši i prevencija nastanka novih bora. Terapija crvenim led svetlima je pogodna i za suvu i dehidriranu kožu.

Ljubičasto led svetlo za akne i ožiljke od akni

Kako je ljubičasta boja kombinacija plave i crvene boje ona ima dvostruko dejstvo: antibakterijsko i regenerišuće. Ljubičasto led svetlo prodire u kožu i deluje na bakterije koje izazivaju akne ali ujedno i podstiče regeneraciju oštećene kože. Preporučuje se kod kože koja je sklona aknama ali nema aktivne-upaljene akne, kada želimo da vršimo prevenciju nastanka novih akni, i kod one kože koja ima pliće ožiljke od akni. Važno ja znati da nije moguće tretirati tj. uklniti sve vrste ožiljaka od akni.

Zeleno led svetlo protiv hiperpigmentacija – uklanjanje fleka na koži

Zeleno led svetlo ima umirujuće desjtvo (antiinflamatorno dejstvo) i uklanja fleke na koži – hiperpigmentacije, prodire u kožu i deluje na redukciju proizvodnje i nagomilavanje melanina koji je zadužen za stvaranje fleka, odnsono hiperpigmentacija.

 

Žuto led svetlo za zatezanje kože

Žuto led svetlo podstiče mikrocirkulaciju, dovodi kiseonik do ćelija i podstiće međućelijske procese u koži, procese čime se podiže nivo energije u ćelijama, podstiče limfnu drenažu pa je pogodno i kod kože sklone zadržavanju viška tečnosti, ali ujedno i uklanja sitne crvene tačkice po koži kao posledica poremećaja mikrocirkulacije. Kad se u koži pokrenu međućelijski procesi dolazi do opšte boljeg izgleda kože uz jačanje otpornosti same kože, bolji je tonus i koža je zategnutija.

Narandžasto led svetlo za revitalizaciju kože

Narandžasto led svetlo je pogodno kod pušačke kože, kože koja deluje sivo i dehidrirano, koža koja je ispošćena posle dužeg izlaganja sunčevim zracima ili manjim povredama. Narandžasto led svetlo ima revitalizujće desjtvo jer podstiče određene procese u koži zadužene za ozdravljenje i revitalizaciju podsticanjem povećanja energije ćelija u koži. Takođe, pogodno je i kod suve i dehidrirane kože jer ujedno podstiče i hidrataciju kože.

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

tradicionalna tehnika lečenja

POGLEDAJTE VIŠE O PREPARATIMA ZA ZAŠTITU OD SUNCA

preparati za zaštitu od sunca