Select Page

Kurs za frizere

je obavezan predmet na studijama MAKEUP UMETNOSTI. Kurs za frizere moze upisati svako ko je zainteresovan. Mozda ce vam se svideti i mozda cete upisati kompletne studije makeup umetnosti ili studije na smeru esteticar kozmeticar.

Dvogodisnje i trogodišnje studije makeup umetnosti, organizovane su po evropskim i američkim standardima. Cilj nam je da studenti još tokom studija steknu legitimitet kao umetnici početnici ali i poznanstva u javnosti. Većina njih tokom studija bude pozivana da samostalno radi na raznim modnim dešavanjima. Make up umetnost doživljava veliki uspon i pruža mogućnost za veliku karijeru. Akademija svojim odličnim nastavnim kadrom, besplatnim materijalima za rad i fantastičnim kontaktima u javnom životu svojim studentima već više godina uspeva da obezbedi značajnu karijeru.

U prvoj godini na praktičnoj nastavi rade se male revije, mali editorijali i tutorijali, mali javni nastupi, a u drugoj godini u praktičnu nastavu se uključuju veće revije kao što je Fashion week u Beogradu, Fashion week u Nišu, veći javni nastupi, rad na snimanju serija i filmova, rad na snimanju televizijskih emisija, šminkanje za pozorišne predstave i slično. Kurs za frizere je na ovim studijama podeljen u dva semestra i to nega kose u prvom semestru i stilizovanje frizura u drugom semestru.