+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Kurs scenskog sminkanja 

Akademija za estetiku i kozmetologiju Purity zadužena je za kumpletnu makeup i hairdressing podršku Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Kurs scenskog šminkanja je predmet na dvogodišnjim i trogodišnjim studijama za makeup umetnika, mada se može pohadjati i kao individualni kurs scenskog šminkanja u trajanju od mesec dana ili tri meseca.  Akademija Purity, naši profesori i studenti na praktičnoj nastavi rade kompletnu makeup i hairdressing podršku Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, koji je u te svrhe odabrao našu Akademiju, obzirom na visoki kvalitet rada u struci, visoke organizacione sposobnosti Akademije, brzinu i temeljnost u radu.  Na fotografijama pogledajte par scena sa snimanja serije “Mitići” u organizaciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Kurs Scenskog sminkanja

Akademski kurs scenskog sminkanja Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” je napredni kurs za profesionalne šminkere, na smeru studija Make Up Artist. Scenska šminka je svuda tamo gde je i scena.

Akademski kurs scenske šminke je namenjen svima koji žele karijeru šminkera u oblasti mode, televizije, pozorišta i scenskih umetnosti generalno, ali i onima kojima je potrebna savršena scenska šminka: pevačima, glumcima, plesačima, TV voditeljima i prezenterima itd.

 Svakom polazniku nudi se prilika da pohađa stručnu praksu, i mogućnost da nauči što više o radu u budućoj profesiji. Naši polaznici su do sada radili na brojnim projektima u okviru praktične neki od njih su serija “Otvorena vrata”, “Urgentni centar”, film “Srce u anesteziji”, pilot epizodu serije “Mitići”, mnoge revije, a posebno smo ponosni na učešće na Beogradskom Fashion Week-u, BAFE festivalu. Isto tako, nasa Akademija je generalna makeup podrska Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu a kada j eu pitanju scenska sminka. Tako nasi studenti rade na preko 50 snimanja godisnje i na preko 20 pozorisnih predstava godisnje.

Materijal za rad na akademskom kursu SCENSKA SMINKA je obezbeđen. Rec je o NYX profesionalnoj dekorativnoj kozmetici koja se koristi vec dugi niz godina u Holivudu.  Svaki polaznik naših kurseva ostvaruje popust na kupovinu šminke, četkica, kofera i svega potrebnog za uspešan budući rad, kupovnom preko Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity”.

Iza kvaliteta svakog akademskog kursa Akademije za estetiku i kozmetologiju “Purity” stoji York Univerzitet, Kalifornija (SAD). Nakon završenog kursa stiče se pravo na medjunarodno priznati sertifikat Akademije, a polazniku se dodeljuje i potvrda o pripadajućim poenima za sticanje bachelor diplome York Univerziteta. U slučaju da se polaznik odluči da upiše studije na smeru Make up artist ili Estetičar/Kozmetičarkurs će biti priznat kao položen ispit i umanjiće se školarina u vrednosti ovog kursa.