Select Page

Kurs nadogradnje noktiju sa nail art -om

Kurs nadogradnje noktiju sa nail art -om

Na danasnjoj nastavi kursa nadogradnje noktiju sa nail art -om bilo je reči o isctravanju raznih oblika na nokatnoj ploči. Pre svega teorijski deo se odnosio na važnost preciznosti prilikom iscrtavanja na noktu. Mašta i kreativnost su i te kako elementi koji imaju skoro najbitniju ulogu u svemu ovome.
Pre samog iscrtavanja na noktima, kursisti su morali pre svega da oblikuju nokte kako bi nastavili sa daljim radom. Tokom tog praktičnog rada, govorili su i o umetničkoj slobodi u ovom poslu.

Da bi tehnika iscrtavanja nail art-a bila uspešna neophodno je da nokti budu negovani i zdravi. Zdravi i negovani nokti se održavaju na lak i jednostavan način. To možete činiti kod kuće ili u profesionalnim uslovima. Profesionalni manikir vam nudi adekvatnu negu i brigu o noktima. On je takođe opuštajuć i doprinosi dobrom osećaju.
Ono na šta treba da obratite pažnju je način turpijanja noktiju. Prvo, najbolje bi bilo da koristite neku finiju turpiju sa sitnijim kristalićima (pre nego metalnu). Uvek prevlačite turpiju samo u jednom smeru, a najbolje bi bilo da turpiju prevlačite preko vrha nokta od ivice ka sredini. Postoji čak i tehnika turpijanja “kratko, kratko, dugo,” koja objašnjava kakve poteze treba praviti pri turpijanju, u kojoj se ovim dugim potezom izglačava i poravnava vrh nokta, dovodeći ga u željeni oblik.Ne postoji idealan oblik nokta. Sve će, naravno, zavisiti od vašeg ličnog ukusa i potreba. Međutim, postoji nekoliko opcija za koje se možete odlučiti, a koji imaju različite karakteristike zbog kojih vam mogu više ili manje odgovarati.