+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KURS KOZMETIČKE REJUVENACIJE - hemijski piling

Kurs kozmetičke rejuvenacije

Na Akademiji Purity možete pohađati akademski kurs kozmetičke rejuvenacije. On je namenjen iskusnim kozmetičarima kao i dermatolozima koji žele da svoju užu specijalnost obogate terapijom podmlađivanja kože. Savremeni način života ne ostavlja previše slobodnog vremena za negu i brigu o starenju kože. Hemijski piling, mikrodermoabrazija i mezopen savršena su kombinacija veoma delotvornih tretmana gde sa sigurnošću postižemo efekat podmlađivanja kože. Svaki od ovih tretmana nudi veliki spektar mogućnosti i ostavlja kozmetičaru prostora za odluku o kombinaciji ili zasebnom tretmanu. Na današnjem predavanju obrađivali smo nastavnu jedinicu hemijski piling. On se sastoji iz sledećih celina: pojam i svrha hemijskog pilinga, aktivne supstance, dejstvo hemijskog pilinga na kožu, namene, kontraindikacije za primenu hemijskog pilinga, praktičan rad i demonstracija na modelu. Kurs kozmetičke rejuvenacije možete pohađati na Akademiji Purity uz stručno osoblje.

Hemijski pilinzi koriste se od davnina. Poznato je da su se žene drevnog Egipta, a posebno Kleopatra, kupale u mleku i trljale svoju kožu fermentisanim ljuspicama voća kako bi njihova koža bila mekša, svežija i lepša. To su bili prvi temelji hemijskog pilinga čije su vrste i formule danas toliko unapređene da odsustva iz svakodnevnog života nema ili je ono svedeno na minimum, u koliko govorimo o srednje dubokom i dubokom hemijskom pilingu. Možemo slobodno reći da skoro nijedna procedura na tako prirodan i temeljan način ne regeneriše kožu kao hemijski piling. U zavisnosti od toga koje se koncentracije kiselina koriste, zavisi i očekivani rezultat. Danas se najčešće koriste pilinzi na bazi alfa i beta hidroksi kiselina (površni piling) i pilinzi srednje dubine koji se baziraju na trihlorsirćetnoj kiselini (TCA peel). Hemijski piling se koristi kako bi se, prvenstveno, poboljšao kvalitet kože i njena tekstura. Ten postaje prozračniji, svetliji, ujednačeniji. Koža u celini izgleda svežije, blistavije, zdravije. Da biste izgledali mlađe nije dovoljno samo izbrisati bore i poboljšati konture lica (bot o k i hijaluronska kiselina). Putem hemijskog pilinga vraćate koži mladost u pravom smislu te reči.

Kurs kozmetičke rejuvenacije.

Ako i Vi želite da naučite kako se radi hemijski piling pogledajte OVDE

Oporavak isključivo zavisi od vrste hemijskog pilinga. Za većinu oporavak nije potreban, vraćate se momentalno svojim svakodnevnim aktivnostima. Ukoliko je reč o pilingu TCA (trihlorsirćetnom kiselinom) potrebno je naprviti plan i odvojitii 48 h za sitno perutanje kože (recimo vikend).

Većina pilinga se radi tokom cele godine uz adekvatnu fotoprotekciju.