Select Page

AKADEMIJA ZA ESTETIKU I

KOZMETOLOGIJU PURITY

 

 

 

 

SEMINARSKI RAD

 

Predmet: Kozmetologija II

Tema: Kozmetički preparati za revitalizacuju kože

 

 

 

 

 

 

 

 

Profesor, dr Sekulović Dragana                                                     Student, Šćekić Milica

Beograd,2019

1.

SADRŽAJ

 

1.Uvod………………………………………………………………………3.strana

 1. Kozmetički preparati za revitalizacuju kože ………………..……4.strana

3.Zaključak…………………………………………………………………9.strana

4.Literatura……….……………………………………………………..10.strana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

UVOD

Postoje brojni faktori koji utiču na procese starenja kože. Štetni uticaji spoljašnje sredine, ubrzan način zivota, UV zračenje, nedovoljno uzimanje tečnosti, pušenje, ali i nezdrava ishrana i stres utiču na kožu lica i dovode do njenog ubzanog starenja.

Zbog svih ovih uticaja koža gubi elastičnost i teksturu. Takođe, s vremenom dolazi do smanjenja broja kolagenih vlakana, što dovodi do opuštanja kože, gubitka volumena, kao i pojave bora.

Svi ovi procesi starenja se ne mogu zaustaviti, ali se mogu tretirati i znatno usporiti.

Program revitalizacije kože lica predstavlja primenu manuelnih i aparaturih tehnika u cilju smanjenja bora i zatezanju kože lica, vrata i dekoltea. Pregled lekara specijaliste i strukovnog fizioterapeuta uz kompletnu anamnezu predstavlja način na koji dolazimo do zaključka koji tretman treba sprovesti i kakvim intenzitetom.Program je individualan i zavisi od želja i mogućnosti klijenta.

3.

Plan i program revitalizacije lica


Detoksikacija
 je prvi korak revitalizacije. Potrebno je pokrenuti protok limfe, odnosno pomoći tkivu kože da izbaci štetne materije, da se pročisti, a istovremeno sačuva svoju strukturu.

Drugim rečima, potrebno je podstaknuti metabolizam kože – iskoristiti korisne sastojke i aktivne stvari koje sadrže kozmetički proizvodi. Pročišćena koža ujedno je i bolje prokrvljena koža.

Exilis elite tretman

Tretmanom Exilis elite aparatom dolazi do stvaranja novih lanaca kolagenih vlakana i vrši njihovu reorganizaciju, poboljšava tonus kože, smanjuje dubinu bora u predelu lica, vrata i dekoltea.

 

Manuelna masaža lica

Manuelna masaža lica usporava proces starenja kože lica, vraća tonus mišićima lica, smanjuje bore, poboljšava cirkulaciju i vraća sjaj i elastičnost koži. Osim toga deluje relaksirajuće, opušta i smanjuje stres i glavobolje. Pored toga, rade se i vježbe za podizanje mišićnog tonusa lica.

4.

Mezoterapija

Mezoterapija predstavlja tretman za osvježenje i podmlađivanje kože lica uz pomoć malih doza koktela u kojima se nalaze vitamini, minerali, hijaluronska kiselina. Ovi kokteli se uz pomoć iglica ubrizgavaju u srednji sloj kože, odakle brzo doprema hranljive materije u kapilare i podstiče odvođenje štetnih produkata metabolizma. Mezoterapija osvježava, podmlađuje i hidrira kožu, stimuliše mikrocirkulaciju, povećava tonus i elastičnost kože, osvježava lice, smanjuje postojeće bore.

 

 

Revitalizacija kože cijelog tela

Efekat revitalizacije kože uz upotrebu odgovarajućih maski ( melona, limuna, spa essentials Energetskog balzama) se ogleda u uklanjaju masnoće ; osvježenju i učvršćivanju kože ; regeneraciji i obnavljanju rezervi vlage , kao i vitalizaciji kože .

5.

LINIJA ZA REVITALIZACIJU

                                      Kozmetika sa vitaminom C

Za mladu kožu, kožu sa znacima fotostarenja, ugašenu kožu i kožu sa prvim znacima starenja.Prepustite se moćima vitamina C. Osjetite njegov trostruki efekat: antioksidativni, protiv bora i ujednačenje tena. Štiti kožu od vanjskih štetnih uticaja, povećava nivoe kolagena i gustoću vlakana elastina i tako sprečava starenje kože i formiranje prvih bora.

AMPULE ZA REVITALIZACIJU

Moć vitamina C u čistom stanju. Flash blistavost efekat

Preporučuje se upotreba kod blijede, dehidrirane, ugašene, mat i kože s mrljama usljed izlaganja suncu.

Svojstva

 • Njihova formula bez vode, koja garantuje svojstva vitamina C do momenta primjene, čini da sadržaj ima uljnu teksturu.
 • Omogućava vraćanje blistavosti i svjetlosti izgubljenih tokom vremena i usled neadekvatnog izlaganja UV zracima, kao i usled brojnih štetnih uticaja kojima je koža svakodnevno izložena (zagađenost, hladnoća, duhan, loša ishrana, nedostatak sna, stres, itd.)
 • Zahvaljujući visokom sadržaju čistog vitamina C, njihova kontinuirana upotreba omogućava ujednačavanje tena kože i smanjenje neželjenih pigmentacija.                                                                                                            6.

                               MASKA ZA REVITALIZACIJU

Ova No+Vello maska vrši dubinsku revitalizaciju i hidrataciju

Svojstva

 • Vitamin C djeluje kao zaštita za kožu od zračenja i sprečava oksidativno oštećenje kože.
 • Stimuliše sintezu kolagena i elastina.
 • Hidratizuje kožu i pomaže ujednačavanju tena kože.
 • Glicerin i sorbitol zamjenjuju vlažne agense koje je koža izgubila i vraćaju vodu epidermisu. Na ovaj način se postiže dubinska hidratacija.

Maske za lice

Maske nisu samo korisne za površinske slojeve kože na licu, nego su korisne i za najdublje slojeve epidermisa. Dodatno hrane i daju energiju svim slojevima kože, pa čak i onim najdubljim.

 

 

 

 

7.

REVITALIZIRAJUĆI FACIJALNI FLUID

Dnevna krema koja postepeno oslobađa aktivne supstance koje će učiniti da vaša koža bude ujednačena, hidratizirana i blistava tokom čitavog dana.

Svojstva

 • Sadrži askorbil glikozid (Ascorbyl Glucoside), novi oblik stabilizovanog vitamina C, koji ima veću stabilnost od prirodnog vitamina C i drugih derivata vitamina C.
 • Proizvodi efekte revitalizacije, antioksidativno djelovanje i efekte depigmentacije.
 • Sadrži ekstrakte duda i sladića za povećanje svojstava depigmentacije.
 • Sadrži mimetičke peptide koji stimulišu ćelije kože kako bi proizvodile veću količinu kolagena i elastina i tako spriječile pojavu bora.
 • Sadrži pigmente sjaja koji imaju soft-focus efekat koji prikriva nesavršenosti na koži.

Revitalizirajući fluid za lice sadrži jedinstvenu formulu aktivnih principa koji koži daju blistavost i vitalnost, te koža odmah poprima sjajan i zdrav izgled. Poboljšava teksturu i elastičnost kože, ujednačava boju, minimizira bore i izražajne linije.

 

 

8.

ZAKLJUČAK

Pokazatelj da je koža počela da stari nije samo pojavljivanje bora. Svaka promena na koži u vidu diskoloracija, opadanja tonusa, volumena itd. je pokazatelj da je proces starenja kože uveliko počeo. Tretmani lica i tela su kozmetičke i nehirurške metode za revitalizaciju lica i tijela, a obavlja ih stručni kozmetičar. Već posle prvog tretmana ćete osetiti olakšanje i znaćete da ste učinili nešto dobro za vaše lice i telo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.

LITERATURA

1.https://fizijatrikiestetik.rs/revitalizacija-lica/

2.http://poliklinika-sebetic.hr/dermatologija/zdravlje/revitalizacija+ko%C5%BEe+lica

3.https://ms-milenijum.co.rs/revitalizacija-koze/

4.http://www.nomasvello.me/kozmeticki-proizvodi/linija-za-revitalizaciju/

 1. https://www.deja.rs/usluge/tretmani-lica-i-tela/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POSTANI I TI KOZMETICAR-ESTETICAR

vise informacija na telefon

KOZMETICKI PREPARATI ZA REVITALIZACIJU KOZE