Select Page

KOŽA NAM U IZOLACIJI IZGLEDA GORE NEGO IKADA, ZAŠTO JE TO TAKO?

Mesec i po dana smo u izolaciji, što znači da nosimo šminke manje nego ikad i negujemo kožu više i temeljnije nego inače. Pa zašto je onda većini koža u gorem stanju nego u redovnim okolnostima?

ZAŠTO NAM JE U IZOLACIJI KOŽA GORA NEGO IKADA

To se pitaju žene širom sveta, nakon razočaranja u izolaciji – mislile smo da će bez šminke koža prodisati i da će konačno sve doći na svoje mesto. Umesto toga, koža je suvlja nego ikad, a čak i oni koji su se retko borili sa bubuljicama, sada svakog dana nađu novu. Koža nema zdrav sjaj kakvom smo se nadali, umesto toga suva je, crvenkasta i čini se da joj izolacija nikako ne prija.

Zašto je to tako? Odgovor je, vrlo jednostavan – nedostatak vitamina D, kvalitet vazduha i rutina. To su tri stvari koje nam sada prave probleme sa kožom.

– Većina ljudi primećuje opadanje kvaliteta kože – od crvenila i iritacije, preko bubuljica i akni.

– Nedostatak viamina D ubrzava starenje kože. Takođe, nedovoljno sunca smanjuje imunitet i pogoršava autoimuna stanja poput ekcema, psorijate i atopijskog dermatitisa. Ako još palite i klimu, dodatno uklanjate vlažnost iz lica i isušujete je.

KAKO DA POMOGNETE KOŽI U IZOLACIJI

– Stres, loša ishrana (većina nas trenutno se teši i zabavlja hranom) i nedostatak aktivnosti dodatno pojačavaju probleme sa kožom.

– Verovatno usled stresa i bezvoljnosti, ali dosta je onih koji su potpuno zanemarili svoju rutinu. To ima negativan uticaj. Ima i onih koji su svoju rutinu proširili sada, kada imaju više vremena, ali i to može da bude problem. Svaka promena režima može da izazove negativne efekte kože koja pokušava da se odbrani.

– Ako ste zatvoreni u stanu, znači da vam je veoma ograničen pristup svežem vazduhu i vitaminu D. Međutim, možete da preduzmete nešto i u tom slučaju. Držite se osnova nege, ali radite to svakodnevno. To uključuje čišćenje i toniranje, a ujutro koristite antioksidanse sa vitaminom C i hijaluronskom kiselinom kako bi koža bila hidrirana. Nanosite UV zaštitu iako ne izlazite, jer UV zraci prolaze i kroz prozore. Radite pilinge uveče.

Akademija Purity pruža ti mogućnost da kroz trogodišnje studije na jednom od tri perspektivna smera, učeći kroz teoriju i puno prakse i savladavši materiju uz naše fenomenalne predavače, počneš da živiš od onoga što voliš!

ISKORISTITE 50% popusta na SVE OBUKE U ONLINE FORMI, jer što više znaš više vrediš!

radiotalasni lifting