+381607237853 akademija.purity@gmail.com

INDIKICIJE I KONTRAINDIKACIJE ZA TRAJNU ŠMINKU - da li ste pogodni za trajnu šminku?

Indikacije i kontraindikacije za trajnu šminku

Kontraindikacije za trajnu šminku ukazuju na nemogućnost izvođenja tretmana. Ipak, svaka žena mašta da izgleda lepo čim se probudi. Savršeno oblikovane obrve, lepo uokvirene i naglašene usne ili precizno izvučena linija ajlajnera mogu se postići trajnom šminkom. Trajna šminka je najprirodnije rešenje za ulepšavanje delova lica koje želimo da istaknemo, kao i za korigovanje estetskih nepravilnosti. Pigmenti (boje) ubrizgavaju se specijalnim električnim aparatom u kožu do nivoa derma, i to preciznim filigranskim pokretima. Ovaj metod nije trajan, već polutrajan jer efekti traju od tri do pet godina, uz mogućnost korekcija radi usklađivanja sa promenama koje s vremenom nastaju na lici i telu. Trajna šminka ne sme da se radi u trudnoći i u vreme dojenja, u slučaju onkoloških bolesti, i hroničnih oboljenja, autoimunih bolesti, u akutnoj fazi herpesa i konjuktivitisa, u slučaju gljivičnih oboljenja, u slučaju srčanih oboljenja, kao i posle fotosenzitivnih tretmana.

Pre tretmana se preporučuje konsultacija da biste se upoznali sa pojedinostima tretmana i dobili predlog idealnog rešenja za vas. Tretman počinje iscrtavanjem kozmetičkom olovkom dela koji se tretira tako da možete videti kako će izgledati krajnje rešenje. Zatim se biraju odgovarajuće boje koje se ubrizgavaju u kožu tankim sterilnim iglama za jednokratnu upotrebu, i to specijalnim aparatom.

Blago crvenilo i otok koji se mogu pojaviti povlače se kroz nekoliko sati, a najduže kroz 24 časa. Boja ubrizgana u kožu tamni tokom prva 24 časa, zatim počinje da dobija odabranu nijansu nakon 5 do 7 dana, da bi se pigment definitivno stabilizovao posle 3-4 nedelje.

Prva korekcija se obavezno radi 40 dana nakon tretmana, a u zavisnosti od tretirane zone i konkretnog slučaja dogovara se i druga korekcija nakon 18 meseci.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI MAKEUP ARTIST

masža lica vulkanskim kamenjem

KLIKNI OVDE

KOJE PROMENE NA KOŽI MOŽEMO UOČITI?

promene na koži

POGLEDAJTE OVDE