Select Page

INDIKACIJE I KONTRAINDIKACIJE ZA JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA

Kontraindikacije za japansko iscrtavanje obrva

Kontraindikacije za japansko iscrtavanje obrva ukazuju na nemogućnost izvođenja tretmana. Ipak, svaka žena mašta da izgleda lepo čim se probudi. Savršeno oblikovane obrve, mogu se postići japanskom metodom iscrtavanja obrva. Japanska metoda iscrtavanja obrva je najprirodnije rešenje za ulepšavanje delova lica koje želimo da istaknemo, kao i za korigovanje estetskih nepravilnosti. Pigmenti (boje) ubacuju se specijalnom vrstom oštrice (engl. Blade) , takozvanim nožićem u prvi sloj kože do bazalne membrane, i to preciznim pokretima.

Ovaj metod nije trajan, već polutrajan jer efekti traju od jedne do tri godine, uz mogućnost korekcija radi usklađivanja sa promenama koje s vremenom nastaju na licu i telu. Japanska metoda iscrtavanja obrva ne sme da se radi u trudnoći i u vreme dojenja, u slučaju onkoloških bolesti, i hroničnih oboljenja, autoimunih bolesti, u akutnoj fazi herpesa, u slučaju gljivičnih oboljenja, u slučaju srčanih oboljenja, kao i posle fotosenzitivnih tretmana.

 

Pre tretmana japanskog iscrtavanja obrva se preporučuje konsultacija sa majstorom japanske metode da biste se upoznali sa pojedinostima tretmana i dobili predlog idealnog rešenja obrva za vas. Tretman japanskog iscrtavanja obrva počinje iscrtavanjem kozmetičkom olovkom tako da možete videti kako će izgledati krajnje rešenje. Zatim se bira odgovarajuća boja koju ubacujemo u prvi sloj kože tankim sterilnim nožićima za jednokratnu upotrebu. Blago crvenilo kože kao i mali otok koji se mogu pojaviti, povlače se kroz nekoliko sati, a najduže kroz 24 časa. Boja ubačena u kožu tamni tokom prva 24 časa, zatim boja počinje da dobija odabranu nijansu nakon 5 do 7 dana, da bi se pigment definitivno stabilizovao posle 3-4 nedelje.

 

Prva korekcija kada je u pitanju japanska metoda iscrtavanja obrva se obavezno radi 30 dana nakon tretmana, a u zavisnosti od tretirane zone i konkretnog slučaja dogovara se i druga korekcija nakon 18 meseci.

 

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI MAKEUP ARTIST

plazma lifting lica

POGLEDAJTE VIŠE O RAZLIČITIM SERUMIMA ZA NEGU KOŽE

različiti serumi za negu