+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KOMEDOGEL - gel za otvaranje pora

Komedogel – gel za otvaranje pora

Za razliku od klasičnog otvaranja pora vapozonom (parenjem) za otvaranje pora se koristi i komedogel.

KOMEDOGEL –  gel za ozvaranje pora.Otvaranje pora je neophodno kako bi se tokom tretmana lica olakšala komedoekspresija i omogućio prodor hranljivih sastojaka kreme i maske koju koristimo.

Parenje lica ne odgovara svakom tipu kože. Pored toga što je nekim klijentima neprijatan osećaj zagrevanja on takođe može imati i štetne efekte kod problematične kože.

Rozacea i kuperozna koža lica veoma loše reaguje na uticaj pare. U tom slučaju zagrevanja kapilari se pojavljuju u još većoj meri i dolazi do njihovog pucanja. U tom slučaju ovaj komedogel se koristi umesto pare.

Ovaj gel ima minimalnu dozu zagrevanja i veoma blagi termoefekat. Na problematičnijim mestima nanosi se u debljem sloju. Nakon nanošenja gela na licu pozicioniramo celuloznu Purity gazu. Nakon 10 do 15 minuta delovanje pore su otvorene i lice je pripremljeno za komedoekspresiju.

 

Više o smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR pogledajte OVDE

KOMEDOGEL otvara pore i koza je spremna za dalje tretiranje.

Dehidrirana koža lica prepoznaje se po finim površinskim linijama i odsustvu sjaja. Takođe se javlja osećaj zatezanja i neprijatnosti. Ovi simptomi mogu biti izazvani smanjenim brojem distributivnih kanala za hidrataciju u koži, poznatih pod nazivom akvaporini, koji prenose vodu između ćelija u dubljim epidermalnim slojevima. Kada se broj akvaporina smanji, prirodni balans vlage u koži se pogoršava i narušena je barijerna funkcija kože. Kao posledica toga, koža je manje otporna na uticaje spoljašnjih agresivnih činilaca kavi su suvi i hladni  klimatski uslovi ili iritirajuće supstance, i može postati osetljivija. Sastojci poput glikoglicerola pomažu da se akvaporini ponovo aktiviraju, da se koža intenzivno i dugotrajno hidrira, kao i da se podrži prirodna barijerna funkcija kože. 

Suva koža lica  se može kretati u rasponu od grube do ispucale i crvene, a javlja se usled gubitka površinskih lipida koji čine prirodnu barijeru, kao i  prirodnih vlažećih faktora (PVF) kakvi su  urea i laktat koji smanjuju gubitak vode. Kada se ovaj balans jednom naruši, počinje gubitak vlage kroz kožu.

Oba stanja mogu uzrokovati osetljivosti kože na iritanse.

Reaktivna preosetljiva koža lica je mnogo češća kod žena nego kod muškaraca, i može biti u vezi sa primenom kozmetike i godinama starosti, a ispoljava se pojačanim gubitkom vode kroz epiderm. Simptomi se ispoljavaju nakon nanošenja proizvoda na lice, i mogu se pojaviti odmah, ili se mogu primetiti nakon više sati ili dana. Ovi neprijatni osećaji se subjektivno opisuju kao, između ostalog, peckanje i osećaj vreline, a mogu biti praćeni crvenilom (eritem), perutanjem i pojavom pustula (gnojanica). Korišćenjem proizvoda koje sadrže vrlo malo sastojaka koji se dobro podnose je ključ za smanjenje uticaja ovakvog stanja.

Komedogel…